Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Treinverkeer ontregeld door staking FNV Bondgenoten

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Treinverkeer ontregeld door staking FNV Bondgenoten

5 april 2001
Door de staking van FNV Bondgenoten is het treinverkeer in heel het land al vanaf vanochtend vroeg ontregeld. De verhouding stakers/werkwilligen lag ongeveer 50/50. Op een normale werkdag rijden ongeveer 5000 treinen. NS verwacht aan het eind van deze dag ongeveer 1000 treinen te hebben laten rijden.

NS begon vanochtend met het opstarten van een nooddienstregeling. Hierdoor kan op een aantal trajecten, met name tussen de grotere stations, met een stoptreindienst gereden worden. In de kop van Noord-Holland, in Zuid-Limburg en in het oosten van Nederland heeft op sommige trajecten (gedurende enkele uren) geen trein gereden. In de rest van het land was beperkt treinverkeer mogelijk met over het algemeen één tot twee keer per uur een stoptrein. Ook voor vrijdag 6 april heeft FNV Bondgenoten een staking aangekondigd. NS adviseert reizigers om de actuele verkeersinformatie te volgen via Teletekst pagina 751 of te bellen met OV-Reisinformatie: 0900-9292. Om studenten met een weekkaart, die de dupe zijn geworden van deze staking, tegemoet te komen heeft NS besloten dat deze kaart ook op zaterdag 7 april geldig zal zijn in de trein.

Vergoeding

NS vergoedt de kosten van treinkaartjes van reizigers die de reis niet hebben kunnen maken. Vaste klanten met een maand- of jaarkaart krijgen een deel van de abonnementsprijs vergoed of maximaal 50,- indien zij ander vervoer hebben gekozen om hun bestemming te bereiken. Klanten van NS die in aanmerking komen voor deze vergoeding kunnen een verzoek tot terugbetaling indienen bij NS Klantenservice, afdeling Terugbetalingen, postbus 2368 3500 GJ Utrecht.

Voor reizigers die wel per trein hebben kunnen reizen, maar die met een vertraging van meer dan 30 minuten op het bestemmingsstation aankomen, geldt de regeling Geld terug bij Vertraging. Aan het loket is een folder en formulier af te halen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie