Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Knut maakt overschakelen van Windows naar Linux mogelijk

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KLARALVDALENS DATAKONSULT AB

Knut maakt overschakelen van Windows naar Linux mogelijk

Hagfors/Zweden (ots) - Het internationale softwarebedrijf Klarälvdalens Datakonsult AB lanceert nu de resource converter Knut, een grondig getest instrument dat helpt bij de overgang van Windows naar andere platforms zoals Unix/Linux.

Knut vermindert de portingtijd voor toepassingen enorm omdat ontwikkelaars
+ zelfs op het nieuwe platform gebruik kunnen maken van dialoogvensters in de Windows-versie.
+ met behulp van Knut en de Qt GUI Designer schermdisplays kunnen veranderen en aanpassen aan een nooit geziene snelheid. De enige vereiste is het gebruik van de platformoverschrijdende GUI-toolkit Qt. (Qt is een gedeponeerd handelsmerk van Trolltech AS.)

Knut verlicht de taak van de ontwikkelaar in één van de belangrijkste fasen van softwareontwikkeling: het ontwerp en de uitvoering van dialoogvensters. Knut opent het bestaande programmabestand en vertaalt de resources naar een formaat dat wordt begrepen door Qt GUI Designer. Zonder enige verdere tussenstappen leest Knut de dialogen in een Windows-programmabestand (.exe of .dll) rechtstreeks, met inbegrip van bitmaps en iconen.

Knut is ook een nuttig instrument voor programmeurs die op verscheidene platforms werken. Zij kunnen hun dialoogvensters op Windows blijven ontwikkelen, zelfs als de software ook op Linux/Unix draait. Klarälvdalens Datakonsult AB, één van de belangrijkste bedrijven op het gebied van de porting van complexe softwareoplossingen, ontwikkelde de resource converter Knut aanvankelijk als een eigen instrument, en gebruikt het regelmatig intern.

Een testversie kan worden gedownload op
www.klaralvdalens-datakonsult.se. Knut kan kosteloos worden gebruikt voor niet-commerciële, particuliere doeleinden. Voor programmaondersteuning en commercieel gebruik moet een licentie worden gekocht.

Klarälvdalens Datakonsult AB, met hoofdkantoor in Hagfors, Zweden, is een klein, internationaal softwarebedrijf. De werknemers zijn op dit ogenblik gestationeerd in Zweden, Duitsland en Denemarken. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van platformonafhankelijke softwareoplossingen en mogen DaimlerChrysler, IBM en Intel tot hun klanten rekenen. Stichter en CEO is de Open Source-evangelist en KDE-ontwikkelaar Matthias Kalle Dalheimer.

Contact:
Wolfgang Lünenbürger-Reidenbach
PR & Verkoop
wolfgang@klaralvdalens-datakonsult.se
Vragen over licentieverkopen:
sales@klaralvdalens-datakonsult.se


05 apr 01 09:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie