Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seminar 'Werving en selectie van personeel in Duitsland'

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (businessacademie@nedex.de)

Contactpersoon: Miriam Cornelissen

Seminar "Werving en selectie van personeel in Duitsland"

Datum: 05.04.2001

Seminar
Werving en Selectie van personeel in Duitsland

Inleiding:
Hoe en waar vindt u goede medewerkers in Duitsland? Dat is de centrale vraag van deze seminarmiddag.

Het Duitse Arbeidsbureau
Dhr. Melzig, directeur van het Arbeitsamt in Kleve gaat in op de rol van het Duitse arbeidsbureau. Hij beschrijft de mogelijkheden om zowel voor uw Nederlandse alsook Duitse vestiging Duits personeel te werven. Tevens staat hij kort stil bij ondersteunende faciliteiten, zoals een Nederlandse taalcursus, die de Arbeitsämter in de grensstreek offreren. Ook wordt er een demonstratie gegeven van het online "Stelleninformationssystem" van de Duitse Arbeitsämter.

De sollicitatieprocedure
Zodra u een sollicitatie ontvangt zal het u opvallen dat elke Duitse sollicitant een pasfoto meestuurt. Ook de veelvoud aan, op het eerste gezicht, positieve getuigschriften zullen ongewoon voor u zijn. Mevr. Kleinmanns gaat deze middag in op de verschillen en overeenkomsten tussen de sollicitatieprocedure in Nederland en Duitsland.

Headhunters en Werving- en Selectiebureaus
Ondanks het hogere werkloosheidspercentage dat Duitsland kent, is het vinden van goed geschoold (vak)personeel niet eenvoudig. Dhr. Mayer van het bureau Contacts & Management is sinds jaren actief in de Executive Search sector in Duitsland en geeft u een overview over headhunting in Duitsland.

Sprekers:
Rudi Melzig, Arbeitsamt Kleve
Jutta Kleinmanns, Nedex Consult
Marco Mayer, Contacts & Management

Agenda
Werving en Selectie van personeel in Duitsland

Datum: 5 april 2001 te Kleve
12:30 uur Ontvangst van de deelnemers met driegangen-diner 13:30 uur Opening door de dagvoorzitter
13:40 uur Begin seminar
15:00 uur Koffiepauze
15:15 uur Vervolg seminar
16:30 uur Afsluiting en vragenronde
16:45 uur Informele borrel

Locatie:
De seminars worden gehouden in het Dienstleistungszentrum Poort van Duitsland-Poort van Holland, Siemensstraße 31 te Kleve (op 20 km afstand van Nijmegen). Parkeren is gratis.

Kosten:
¤ 225,00 / DM 440,00 per persoon. De bedragen zijn inclusief documentatiemateriaal, maaltijd en consumpties, echter exclusief Duitse "Mehrwertsteuer". Na ontvangst van de factuur dienen betalingen uiterlijk twee weken voor de dag van het desbetreffende seminar te zijn voldaan.

Kortingsregeling:
Bij aanmelding voor drie of meer seminars en /of workshops in één keer geldt een kortingsregeling van 10%. De kortingsregeling van 10% geldt ook voor leden van de organisaties die de Nederlands Duitse Businessacademie ondersteunen. (zie hiervoor onze internetsite: www.businessacademie.de)

Vragen:
Heeft u nog vragen, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze medewerkers, tel.: 0049 2821 77570 of (businessacademie@nedex.de)

Nederlands Duitse Businessacademie

Siemensstr. 31

47533

Kleve

Telefoon: 0049-2821-77570reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie