Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het leven na de aardbeving tentoongesteld in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Het leven na de aardbeving tentoongesteld

Na Turkije, Oostenrijk, Duitsland en Japan, komt de fototentoonstelling

Door de ogen van kinderen

Turkse kinderen fotograferen het leven na de aardbeving

naar Nederland. Dit gebeurt op initiatief van de organisatie Kerken in Aktie.

Op donderdag 5 april om 17.00 uur opent wethouder L.J. Verhulst, voor Internationale Samenwerking deze tentoonstelling in het stadhuis van Utrecht. De tentoonstelling is al te zien geweest in Deventer en in de komende maanden reist de tentoonstelling ook naar Nijmegen , Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.

In augustus is het twee jaar geleden dat een krachtige aardbeving in het westen van Turkije veel menselijk leed veroorzaakte en een verwoest gebied achterliet. Het leven van duizenden mensen werd letterlijk en figuurlijk door elkaar geschud. Er waren doden en gewonden, waaronder veel kinderen.

Om kinderen en jongeren te helpen hun traumatische ervaringen te verwerken, organiseerden enkele professionele fotografen een fotoworkshop voor jeugdige inwoners van Izmit. Deze stad, niet ver van de hoofdstad Istanbul, was nog lange tijd na de aardbeving grotendeels een tentenstad.

Meer dan honderd jonge fotografen van acht tot zeventien jaar hielden drie maanden lang een camera in de aanslag. Samen zorgden ze voor een fotografisch document van hún veranderde leven na de aardbeving. Alles moest immers opnieuw worden opgebouwd. Iedereen moest leren leven met de nieuwe situatie.

De tentoonstelling Door de ogen van kinderen bestaat uit ongeveer tachtig zwart-wit foto's. Fotoansichtkaarten en folders over de tentoonstelling zijn voor bezoekers beschikbaar.

De fotoworkshop in Turkije werd gefinancierd en georganiseerd door Dayanisma gönüllüleri (Vrijwilligers in solidariteit) en Enfants du monde - Droit de l'homme.

Stichting Internationale Solidariteit Utrecht heeft met een financiële bijdrage gezorgd, dat de tentoonstelling ook in Utrecht te zien is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie