Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres Leidinggeven op afstand, te Arnhem

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: info@ckc-seminars.nl

Contactpersoon: Stefan Kuipers

Congres "Remote Management"

Datum: 5 April 2001

Centrum voor Kennis Communicatie organiseert op 5 april in Musis Sacrum te Arnhem het congres "Remote Management".

Ruim één miljoen Nederlanders, een zesde deel van de beroepsbevolking, doet aan telewerken en het einde aan de groei is nog lang niet in zicht. Bij al dit werken op afstand hoort vanzelfsprekend het leidinggeven op afstand. Het leidinggeven op afstand, ofwel remote management, vergt vanwege het ontbreken van fysiek contact echter andere vaardigheden van de manager dan 'normaal' leidinggeven. Dit congres is dus interessant voor managers die in de toekomst ongetwijfeld met remote management te maken krijgen. Voor de P&O manager is het zo mogelijk nog interessanter: niet alleen krijgt de P&O manager zelf met remote management te maken, vaak vervult P&O een voortrekkersrol met betrekking tot implementatie, instructie en begeleiding van remote management.

Met de opkomst van de technologie is het werken op afstand binnen bereik gekomen. Internet, e-mail, video-conferencing, intranet en mobiele telefoons zorgen ervoor dat het kantoor niet meer automatisch de standaard werkplek is. Wat echter ondanks deze veranderingen nog steeds nodig blijft, is de sturing, coaching en begeleiding van een leidinggevende. Bij het werken op afstand hoort dus ook het leidinggeven op afstand. Bij telewerken en teams, waarvan de leden op verschillende locaties werkzaam zijn, biedt dit leidinggeven op afstand ofwel remote management de uitkomst. Het grote voordeel van remote management is dat dankzij de moderne technologische hulpmiddelen fysieke afstanden geen obstakel meer vormen bij het leidinggeven.

Opkomst telewerken maakt goed remote management tot noodzaak Niet alleen internationale teams kunnen op deze wijze gestuurd worden, ook bij telewerken komt remote management als beste uit de bus. En aangezien ruim één miljoen Nederlanders, een zesde deel van de beroepsbevolking, al op een of andere manier aan telewerken doet, is het voor de manager van (toekomstige) telewerkers van het grootste belang om vaardigheden die bij leidinggeven op afstand horen, onder de knie te krijgen. De remote manager moet zich terdege beseffen dat leidinggeven op afstand iets anders is dan conventioneel leidinggeven: juist door het ontbreken van fysiek contact, moet een remote manager scherper letten op verborgen signalen.

Ontbreken non-verbale communicatie
Want aan remote management kleeft één nadeel: hoewel dankzij de technologie de communicatie uitmuntend is, ontbreekt de non-verbale communicatie. En daar zit 'm nu net de kneep: geschreven instructies komen vaak strenger over dan bedoeld, omdat de nuance van een knipoog of gebaar ontbreekt. Dit kan leiden tot het zogenaamde 'flaming': misverstanden die heel snel kunnen escaleren.

Toename remote management binnen P&O functie
Remote management is ook van toepassing op de huidige P&O functie. Ook daar heeft men minder direct contact met personeel in het veld en wordt voor ondersteuning steeds vaker naar de telefoon of de computer gegrepen. De interne communicatie wordt intensiever, maar vindt vaker langs digitale weg plaats. Daarnaast wordt de P&O afdeling vaak ingeschakeld om het remote management in goede banen te leiden door middel van instructie, advisering en de begeleiding van remote managers. Gezien de voortrekkersrol van P&O binnen het bedrijf wat betreft telewerken en remote management is het voor deze afdeling van het grootste belang om op de hoogte te zijn van de vele aspecten van remote management: wat komt er bij kijken, moet er iets veranderen in de structuur van de organisatie, hoe zit het met de interne communicatie, wat zijn de beste oplossingen, waar moet je op letten ? Thema's die op deze dag veelvuldig aangehaald en beantwoord zullen worden.

Het congres is met name van belang voor:

-Directeuren Communicatiemanagers

-P&O managers Organisatie adviseurs

-Remote managers HRM managers

-Managers ICT Managers van telewerkers, buitendienstmedewerkers
-Projectmanagers medewerkers en (inter)nationale teams
-Accountmanagers

Naast het congres is er een kleine informatiemarkt, waarop bedrijven en instanties die diensten kunnen aanbieden op het gebied van remote management, vertegenwoordigd zijn. Voor meer informatie over de mogelijkheid een stand in te richten op deze informatiemarkt, kunt u contact opnemen met Stefan Kuipers van het CKC, (040-2129499).

Centrum voor Kennis Communicatie

Geldropseweg 172, Postbus 984

5600 AZ

Eindhoven

Telefoon: 040-2129499reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie