Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Haag begint proef met Teletolk voor doven

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-03-29: Gemeente Den Haag begint proef met Teletolk voor doven

Op donderdag 5 april a.s. zal wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie de Teletolk voor doven in het Haagse stadhuis officieel in gebruik nemen. Via de Teletolk zal zij een gesprek voeren met Alexander Bosman, secretaris van het Dovenschap. De bijeenkomst vindt plaats van 9.30 tot 10.00 uur op het terras op de eerste etage (Turfmarktzijde, schuin boven de receptie).

De Teletolk voor doven is een tolk Nederlandse gebarentaal die op afstand via een beeldtelefoon en een televisiescherm een gesprek kan ondersteunen. Het Teletolk-project is opgezet door de Stichting Vi-taal met financiële steun van Senter, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Door het gebrek aan tolken Nederlandse gebarentaal worden momenteel veel tolkaanvragen afgewezen. Met de komst van de Teletolk kunnen meer mensen gebruik maken van een tolk en gaat geen kostbare reistijd meer verloren. Ook bij korte gesprekken kan een tolk worden ingeschakeld.

De gemeente Den Haag is de eerste gemeente waar dove burgers in hun gesprekken met ambtenaren gebruik kunnen maken van de Teletolk. Hiervoor is een speciale spreekkamer ingericht. Het gaat om een experiment van twee jaar. Tot 1 oktober a.s. is de Teletolk beschikbaar elke donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Daarna worden de openingstijden geleidelijk aan verder uitgebreid.

De proef met de Teletolk is één van de actiepunten uit de gemeentelijke nota "Haagse gehandicapten in de lift" die onlangs door de gemeenteraad werd vastgesteld. In deze nota staan diverse projecten om de maatschappelijke integratie van mensen met een lichamelijke handicap te bevorderen.

29 maart 2001

last update: 29 maart 2001 ;pag.: 6613; auteur: 77 29 maart 2001 - pag. 6613 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie