Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kennis invoerbeperkingen kwikproducten bij branche slecht

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Hierbij ontvangt u één of meerdere berichten voor de categorie Milieu. Inspectie Milieuhygiëne: Invoerbeperkingen kwikproducten bij branche onvoldoende bekend (05/04/01 10:46:22) Importeurs van kwikhoudende producten zijn onvoldoende op de hoogte van de bepalingen en verboden van het Besluit kwikhoudende producten Wet milieugevaarlijke stoffen, kortweg Kwikbesluit. Onder dreiging van bestuursdwang hebben drie bedrijven die in 2000 nog kwikhoudende thermometers importeerden, hun handel gestaakt. Tegen deze bedrijven is tevens proces verbaal gemaakt. Alle bemonsterde spaar- en TL-lampen voldoen aan de wettelijke norm. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een handhavingsactie van het Kwikbesluit, uitgevoerd door de Inspectie Milieuhygiëne van het ministerie van VROM. ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie