Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toespraak Conserveren in de Wegwerpmaatschappij

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Geachte redacties:

Onder de titel 'Conserveren in de Wegwerpmaatschappij' heeft professor Marieke Kuipers op 30 maart jongstleden een pleidooi gehouden voor een polychrone cultuur. Zij deed dat ter gelegenheid van de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Cultureel Erfgoed vanwege de Victor de Stuersstichting aan de Universiteit Maastricht.

Naast haar hoogleraarschap, is prof. Kuipers sinds 1977 verbonden aan de Rijksdienst voor de Monumentenzorg in diverse onderzoeks- en adviesfuncties. Haar werkterrein betreft voornamelijk de inventarisatie, waardestelling en selectie van monumenten, met name van het 'jonge erfgoed' (stedenbouw en bouwkunst na 1850). Tevens doet zij onderzoek naar ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie