Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden schorten overleg CAO-Onderzoekinstellingen op

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Bonden schorten overleg CAO-Onderzoekinstellingen op Abvakabo - (MKraanen@abvakabo.nl)

Na een aantal langdurige onderhandelingsronden hebben de bonden ABVAKABO FNV, AC/HOP, CFO CNV-bond en CMHF het overleg met de Werkgeversvereniging Onderzoekinstellingen (WVOI) over de CAO-Onderzoekinstellingen opgeschort. Na een aantal langdurige onderhandelingsronden hebben de bonden ABVAKABO FNV, AC/HOP, CFO CNV-bond en CMHF het overleg met de Werkgeversvereniging Onderzoekinstellingen (WVOI) over de CAO-Onderzoekinstellingen opgeschort. Bij de onderzoeksinstellingen werken 6.000 werknemers.

De bonden vinden het loonbod van de werkgever te laag om verder te onderhandelen. De werkgever weigert met een hoger bod te komen. Het laatste bod van de WVOI is 2,5 procent per jaar. De bonden eisen 4 procent structurele salarisverhoging en 2 procent eindejaarsuitkering.

Volgens de bonden is hun salariseis reëel gezien de resultaten van de afgesloten CAO`s van dit jaar. De inkomensachterstand van de werknemers bij de onderzoeksinstellingen ten opzichte van het bedrijfsleven en andere overheidssectoren is ongewenst.

Ook de commissie Van Rijn heeft in haar rapport over de positie van werknemers in de collectieve sector, aangegeven dat voor de onderzoekinstellingen de inkomensachterstand het grootst is van alle sectoren. Het is voor de bonden dan ook onbegrijpelijk dat de werkgever geen fatsoenlijk loonbod wil doen. De verschillen zijn te groot om zinvol verder te onderhandelen.

De bonden gaan de situatie met hun achterban bespreken. Daarnaast dringen zij bij de minister aan om extra geld beschikbaar te stellen voor de voor de gehele sector, zodat de salarisachterstanden kunnen worden aangepakt.

Zoetermeer, 5 april 200

Meer nieuws? www.fnv.nl/nieuws

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie