Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: stroperij

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 5-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 5 april 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: stroperij
Aan de Nulweg in Ter Apel heeft de politie woensdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 52-jarige man uit Stadskanaal. Surveillerende politiemensen zagen de man uit een bosperceel komen waarbij hij groene planten onder zijn jas probeerde te verbergen. Bij controle van de man bleek dat hij in de kofferbak van zijn auto, die langs de weg geparkeerd stond, meerde struiken brem, varens en ander groen had liggen. De man bleek dit uit het bosperceel te hebben gerooid om te gebruiken voor een Paasproject. Na overleg met de gemeente Vlagtwedde is tegen de man proces-verbaal opgemaakt terzake stroperij (juridische benaming voor diefstal groen e.d.).

Winschoten: man aangehouden
Bij een woonzorgcentrum aan de Blijhamsterweg in Winschoten heeft de politie woensdagnacht een 22-jarige man uit Ommen aangehouden. De man werd door verplegend personeel aangetroffen bij de hoofdingang van het gebouw. De man liep met zijn broek naar beneden en had in de hoofdingang van het gebouw geplast en een ruit van een toegangsdeur vernield. De man werd door de politie in de tuin van het zorgcomplex aangetroffen en aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Musselkanaal: gewonde bij ongeval
Een 31-jarige vrouw uit Musselkanaal is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sluisstraat in haar woonplaats. De vrouw zat in haar auto en wilde aan de linkerkant van de weg parkeren. Zij daarbij werd met hoge snelheid ingehaald door een andere personenauto, bestuurd door een 19-jarige man uit Ter Apel, die daarvoor al een andere auto had ingehaald. De vrouw liep door de aanrijding nekletsel op en is naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurder van de andere auto is naar een ziekenhuis gebracht. Hij kon na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daarbij verzette hij zich hevig. Bij de ademanalyse werd 1.1 promille alcohol gemeten. Ook bleek de man al een rijontzegging te hebben en bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed, rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en rijden met een onverzekerde auto en verzet tegen de aanhouding.

Sellingen: boer bekeurd
De politie heeft woensdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige boer uit de gemeente Vlagtwedde. De man was op een stuk weiland langs de Beetserweg in Sellingen bezig met het uitrijden van vaste mest zonder dat dit werd ondergewerkt. De man verklaarde daarvoor geen tijd te hebben. Hij had inmiddels ongeveer 10.000 liter mest over weiland uitgereden.

Bedum: inbraak
Woensdagavond werd ingebroken in een woning aan de Klaver in Bedum. De inbrekers kwam de woning binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te vernielen. Ze namen stereo, video en computerapparatuur mee. Daarnaast stalen ze sieraden en een geldbedrag van enkele honderden guldens. De politie onderzoekt de inbraak.

Appingedam: agressieve man aangehouden
Bij een school aan de Westersingel in Appingedam heeft de politie woensdagmiddag een 22-jarie man uit Appingedam aangehouden. De man, oud leerling van de school, kreeg tijdens een gesprek onenigheid met de directeur. Omdat hij zich agressief bleef gedragen werd hem de deur gewezen. De man weigerde echter de school te verlaten waarna de directeur de politie inschakelde. Na de komst van de agenten verliet de man alsnog de school maar richtte zijn agressie nu tegen de politie. Hij schold de agenten meerdere keren uit en dreigde hen met bakstenen te slaan en te gooien. Niettemin kon hij worden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en na overleg met het Openbaar Ministerie - een geldboete van 1425 gulden wegens bedreiging en belediging.

Scheemda: mannen aangehouden
Op de A7 bij Scheemda heeft de politie woensdagnacht een 34-jarige man uit Muntendam en een 42-jarige man uit Winschoten aangehouden. De mannen zaten in een auto die vanaf de N33 de A7 opreed. Bij controle bleek dat de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd was. In de wagen werden door de agenten enkele aluminium staven aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek dat de auto waarin de mannen reden eerder deze week was gesignaleerd bij een bedrijf in Hoogezand waar nadien een partij aluminium bleek te zijn gestolen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: brand in speeltuingebouw
Surveillerende politiemensen roken woensdagnacht een brandlucht toen ze over de Stationsweg in Winschoten reden. Ze stelden een onderzoek waarbij ze constateerden dat er brand was uitgebroken in een speeltuingebouw aan de Garst. De brandweer werd gewaarschuwd om de brand te blussen, maar het pand brandde geheel uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Groningen: diefstal telefoon
De politie heeft woensdag tussen de middag op de Travertijnstraat twee 14-jarige jongens aangehouden. De beide verdachten hadden uit een bestelauto een telefoon weggenomen en waren vervolgens een school ingevlucht. Samen met de schooldirectie werden de jongens ter verantwoording geroepen. Aan het bureau werd een verklaring opgenomen, waarna de boefjes zijn heengezonden.

Groningen: boetes
Op de Europaweg heeft de politie een 37-jarige man uit Groningen bij een controle aangehouden. De man had nog enkele bekeuringen ter waarde van ruim duizend gulden openstaan. Toen bleek dat de verdachte deze niet kon voldoen is hij ingesloten in een politiecel.

Groningen: diefstal of heling
Een 34-jarige stadjer is woensdagnacht op de Vismarkt opgepakt. De man trachtte een redelijk nieuwe fiets te slijten aan een tweetal studenten. Passerende agenten zag dat de deal mislukte en grepen de verdachte in zijn kraag. Hij verklaarde de fiets gekregen te hebben. Wel bleek de man in het bezit van een staaf waarmee sloten kunnen worden opgeopend. De man is na verhoor en een proces verbaal voor heling danwel diefstal weer de straat opgestuurd.

Groningen: inbraak
In de afgelopen nacht werd een snelkraak gepleegd bij een bloemenzaak aan de Stoepemaheerd. De daders ramden met een personenauto de pui van de winkel en namen een stenen pot met geld weg. Hierna vluchtten ze met de auto. De schade is aanzienlijk.

Groningen: inbraak in cafe
Op het Koerspad werd afgelopen nacht ingebroken in een cafe. De daders kwamen de zaak binnen door een deur op grove wijze te forceren met een verkeerspaal. Deze werd in het bedrijf aangetroffen. Agenten troffen een grote ravage aan. Bloempotten en bierglazen waren in de zaak stuk gegooid. Er werden enkele flessen wijn weggenomen.

Groningen: prostituee belaagd
Een 19-jarige prostituee in de Nieuwstad is woensdagnacht belaagd door een klant. De man, een 25-jarige inwoner van Hoogezand, kon het met de vrouw niet eens worden over de betaling. Hierbij kneep hij onder andere de keel van de vrouw dicht en sloeg hij haar met een fles op het hoofd. Hierna vluchtte de man de stad in. Op de Vishoek trof de politie de man aan en kon hij worden opgepakt. De verdachte is ingesloten. De vrouw moest voor behandeling van haar verwondingen naar het ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie