Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: stroperij

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 5-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 5 april 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: stroperij
Aan de Nulweg in Ter Apel heeft de politie woensdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 52-jarige man uit Stadskanaal. Surveillerende politiemensen zagen de man uit een bosperceel komen waarbij hij groene planten onder zijn jas probeerde te verbergen. Bij controle van de man bleek dat hij in de kofferbak van zijn auto, die langs de weg geparkeerd stond, meerde struiken brem, varens en ander groen had liggen. De man bleek dit uit het bosperceel te hebben gerooid om te gebruiken voor een Paasproject. Na overleg met de gemeente Vlagtwedde is tegen de man proces-verbaal opgemaakt terzake stroperij (juridische benaming voor diefstal groen e.d.).

Winschoten: man aangehouden
Bij een woonzorgcentrum aan de Blijhamsterweg in Winschoten heeft de politie woensdagnacht een 22-jarige man uit Ommen aangehouden. De man werd door verplegend personeel aangetroffen bij de hoofdingang van het gebouw. De man liep met zijn broek naar beneden en had in de hoofdingang van het gebouw geplast en een ruit van een toegangsdeur vernield. De man werd door de politie in de tuin van het zorgcomplex aangetroffen en aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Musselkanaal: gewonde bij ongeval
Een 31-jarige vrouw uit Musselkanaal is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sluisstraat in haar woonplaats. De vrouw zat in haar auto en wilde aan de linkerkant van de weg parkeren. Zij daarbij werd met hoge snelheid ingehaald door een andere personenauto, bestuurd door een 19-jarige man uit Ter Apel, die daarvoor al een andere auto had ingehaald. De vrouw liep door de aanrijding nekletsel op en is naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurder van de andere auto is naar een ziekenhuis gebracht. Hij kon na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daarbij verzette hij zich hevig. Bij de ademanalyse werd 1.1 promille alcohol gemeten. Ook bleek de man al een rijontzegging te hebben en bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed, rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en rijden met een onverzekerde auto en verzet tegen de aanhouding.

Sellingen: boer bekeurd
De politie heeft woensdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige boer uit de gemeente Vlagtwedde. De man was op een stuk weiland langs de Beetserweg in Sellingen bezig met het uitrijden van vaste mest zonder dat dit werd ondergewerkt. De man verklaarde daarvoor geen tijd te hebben. Hij had inmiddels ongeveer 10.000 liter mest over weiland uitgereden.

Bedum: inbraak
Woensdagavond werd ingebroken in een woning aan de Klaver in Bedum. De inbrekers kwam de woning binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te vernielen. Ze namen stereo, video en computerapparatuur mee. Daarnaast stalen ze sieraden en een geldbedrag van enkele honderden guldens. De politie onderzoekt de inbraak.

Appingedam: agressieve man aangehouden
Bij een school aan de Westersingel in Appingedam heeft de politie woensdagmiddag een 22-jarie man uit Appingedam aangehouden. De man, oud leerling van de school, kreeg tijdens een gesprek onenigheid met de directeur. Omdat hij zich agressief bleef gedragen werd hem de deur gewezen. De man weigerde echter de school te verlaten waarna de directeur de politie inschakelde. Na de komst van de agenten verliet de man alsnog de school maar richtte zijn agressie nu tegen de politie. Hij schold de agenten meerdere keren uit en dreigde hen met bakstenen te slaan en te gooien. Niettemin kon hij worden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en na overleg met het Openbaar Ministerie - een geldboete van 1425 gulden wegens bedreiging en belediging.

Scheemda: mannen aangehouden
Op de A7 bij Scheemda heeft de politie woensdagnacht een 34-jarige man uit Muntendam en een 42-jarige man uit Winschoten aangehouden. De mannen zaten in een auto die vanaf de N33 de A7 opreed. Bij controle bleek dat de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd was. In de wagen werden door de agenten enkele aluminium staven aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek dat de auto waarin de mannen reden eerder deze week was gesignaleerd bij een bedrijf in Hoogezand waar nadien een partij aluminium bleek te zijn gestolen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: brand in speeltuingebouw
Surveillerende politiemensen roken woensdagnacht een brandlucht toen ze over de Stationsweg in Winschoten reden. Ze stelden een onderzoek waarbij ze constateerden dat er brand was uitgebroken in een speeltuingebouw aan de Garst. De brandweer werd gewaarschuwd om de brand te blussen, maar het pand brandde geheel uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Groningen: diefstal telefoon
De politie heeft woensdag tussen de middag op de Travertijnstraat twee 14-jarige jongens aangehouden. De beide verdachten hadden uit een bestelauto een telefoon weggenomen en waren vervolgens een school ingevlucht. Samen met de schooldirectie werden de jongens ter verantwoording geroepen. Aan het bureau werd een verklaring opgenomen, waarna de boefjes zijn heengezonden.

Groningen: boetes
Op de Europaweg heeft de politie een 37-jarige man uit Groningen bij een controle aangehouden. De man had nog enkele bekeuringen ter waarde van ruim duizend gulden openstaan. Toen bleek dat de verdachte deze niet kon voldoen is hij ingesloten in een politiecel.

Groningen: diefstal of heling
Een 34-jarige stadjer is woensdagnacht op de Vismarkt opgepakt. De man trachtte een redelijk nieuwe fiets te slijten aan een tweetal studenten. Passerende agenten zag dat de deal mislukte en grepen de verdachte in zijn kraag. Hij verklaarde de fiets gekregen te hebben. Wel bleek de man in het bezit van een staaf waarmee sloten kunnen worden opgeopend. De man is na verhoor en een proces verbaal voor heling danwel diefstal weer de straat opgestuurd.

Groningen: inbraak
In de afgelopen nacht werd een snelkraak gepleegd bij een bloemenzaak aan de Stoepemaheerd. De daders ramden met een personenauto de pui van de winkel en namen een stenen pot met geld weg. Hierna vluchtten ze met de auto. De schade is aanzienlijk.

Groningen: inbraak in cafe
Op het Koerspad werd afgelopen nacht ingebroken in een cafe. De daders kwamen de zaak binnen door een deur op grove wijze te forceren met een verkeerspaal. Deze werd in het bedrijf aangetroffen. Agenten troffen een grote ravage aan. Bloempotten en bierglazen waren in de zaak stuk gegooid. Er werden enkele flessen wijn weggenomen.

Groningen: prostituee belaagd
Een 19-jarige prostituee in de Nieuwstad is woensdagnacht belaagd door een klant. De man, een 25-jarige inwoner van Hoogezand, kon het met de vrouw niet eens worden over de betaling. Hierbij kneep hij onder andere de keel van de vrouw dicht en sloeg hij haar met een fles op het hoofd. Hierna vluchtte de man de stad in. Op de Vishoek trof de politie de man aan en kon hij worden opgepakt. De verdachte is ingesloten. De vrouw moest voor behandeling van haar verwondingen naar het ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...