Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Leeuwarden wijkt af met datum autovrije dag

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Zondag 23 september autovrij

De gemeente Leeuwarden wil op zondag 23 september 2001 de autovrije dag organiseren. Met de autovrije zondag wil de gemeente een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Verder wil de gemeente via deze dag aantonen dat de binnenstad goed bereikbaar is met openbaar vervoer, de fiets of te voet. Ook wil de gemeente laten zien dat de leefbaarheid van de binnenstad toeneemt bij een afname van het autoverkeer.

Op 23 september 2001 zal de binnenstad van Leeuwarden worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat hierbij om het gebied binnen de stadsgrachten. In de binnenstad zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd. Op dit moment overlegt de gemeente met verschillende partijen over de precieze invulling hiervan.

De gemeente Leeuwarden zal zich niet aansluiten bij de landelijke en Europese autovrije dag op zaterdag 22 september. Dit omdat de gemeente de veiligheid op zaterdag minder goed kan waarborgen dan op zondag. Ook was er grote weerstand van de ondernemers in de binnenstad tegen een autovrije zaterdag. Het Landelijke Overleg Autovrije Zondag (LOAZ) heeft geen bezwaar tegen het besluit van de gemeente Leeuwarden om af te wijken van de landelijk gekozen datum. Iedere gemeente mag zelf een datum bepalen. Er zijn meer gemeenten die een eigen dag kiezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Cécile Wagstaff, Gemeente Leeuwarden, coördinator Milieucommunicatie, telefoon: (058) 233 81 84.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie