Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Rijn & Venen:

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 11.15 uur
Twee verdachten aangehouden

MAARSSEN Twee mannen uit Utrecht van 19 en 21 jaar zijn gisteravond aangehouden op het kermisterrein. De twee waren betrokken bij een opstootje, maar de politie wist dit snel in de kiem te smoren.

De twee werd wel gevraagd om het kermisterrein te verlaten, maar voldeden niet aan dit verzoek. De agressie van de twee richtte zich toen op de politiemensen, waarop besloten werd de twee aan te houden.

De mannen werden ingesloten op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering en zullen in de loop van de dag naar huis gestuurd worden met een dagvaarding om zich te verantwoorden bij de rechtbank.

De kermis werd druk bezocht maar ongeregeldheden bleven uit.

De 5 verdachten die dinsdagavond werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op de kermis in Maarssen zijn in de loop van woensdag naar huis gestuurd en moeten zich op 26 juni verantwoorden bij de rechtbank in Utrecht.

Inbreker laat gegevens achter

OUDEWATER De politie is op zoek naar een 41-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres. De man wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Lange Burchwal in de nacht van 3 op 4 april jongstleden.

Werknemers ontdekten woensdagochtend 4 april de inbraak en waarschuwden de politie. Na onderzoek werd vastgesteld dat men via het dak het bedrijf was binnengekomen. Uit het bedrijf werd een fotocamera, kleding en horloges gestolen.

Tijdens het onderzoek werd in het bedrijf een papier gevonden, kennelijk verloren door de inbreker en waaruit de mogelijke betrokkenheid van de 41-jarige man naar voren kwam. Met toestemming van de officier van justitie is een landelijk opsporingsbericht verspreid voor opsporing, aanhouding en voorgeleiding van deze man. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vijf personen aangehouden voor diefstal uit winkel

WOERDEN In totaal vijf inwoners van Woerden ( leeftijden tussen de 18 en 21 jaar ) zijn aangehouden geweest voor een inbraak in een winkel aan de Voorstraat afgelopen zondag 1 april. Op die ochtend zag men kans, door het vernielen van een grote ruit, twee mountainbikes en een voorvork uit de etalage weg te halen. Door vallend glas werden goederen, die in de etalage lagen, beschadigd.

Na de melding kamden diverse politiemensen de wijken uit en al vrij vlot konden twee verdachten achterhaald worden en daarna volgden de drie anderen. Een mountainbike werd teruggevonden op de Rembrandtlaan en in de nabijheid in de bosjes ook de gestolen voorvork, de andere mountainbike stond bij een van de verdachten thuis in de schuur.

Het onderzoek is inmiddels afgerond en de vijf Woerdenaren moeten zich binnenkort verantwoorden bij de rechtbank te Utrecht.

Woninginbrekers aangehouden

NIGTEVECHT - De politie heeft gistermiddag een 44-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden uit Amsterdam, met hulp van de bewoonster van de woning waarin de twee kennelijk hadden ingebroken, kunnen aanhouden.

De twee werden bij thuiskomst door de bewoonster aan de Dorpsstraat overlopen waarop de verdachten er in hun auto vandoor gingen. De bewoonster zag geen kans om gegevens van de vluchtauto op te nemen en besloot er in haar eigen auto achter aan te gaan. De inbrekers raakten in een bocht op de Klompweg in de berm en kwamen vast te zitten. De bewoonster zag kans de politie bij een nabijgelegen woning te waarschuwen die de twee kon aanhouden.

Van de 36-jarige man is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van medicijnen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, de auto had bestuurd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De twee zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Snelheidscontroles
BREUKELEN Gistermorgen heeft de politie op Kortrijk een controle gehouden. Ter plaatse is een 60 km- zone ingesteld. In totaal werden 50 bestuurders gecontroleerd. Aan 12 bestuurders werd een bekeuring uitgedeeld omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 kilometer per uur.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden werd gistermorgen op de Eendrachtlaan ter hoogte van Zonswaert gecontroleerd op snelheid. Het betreft hier een 30 km-zone. Van 36 passerende bestuurders is de snelheid gemeten en er werd 1 bestuurder bekeurd die 45 kilometer per uur reed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie