Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen PLUK-ZE vanwege averechtse effecten

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AssenGeen PLUK-ZE vanwege averechtse effecten

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 5-04-2001

De rechtbank te Assen heeft een 26-jarige man veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het onder andere meermalen afpersen, bestelen en bedreigen van zijn ouders. Wel stelde de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden die de bewegingsvrijheid van verdachte aanzienlijk beperken.

De officier van justitie meende dat, nu de ouders van de veroordeelde zich niet als benadeelde partij hadden gesteld, het wederrechtelijk verkregen geld niet bij de man mocht blijven en had een ontnemingsvordering ingediend.
De rechtbank overwoog echter dat verdachte een schuld van ongeveer f 15.000,-- heeft opgebouwd en dat het treffen van een aflossingsregeling en het vinden van een baan zullen bijdragen aan het zelfstandig functioneren van verdachte in financieel opzicht. Het opleggen van een betalingsverplichting zal ertoe leiden dat verdachtes schuldenlast wordt vergroot en de weg naar het zelfstandig functioneren moeizamer en langduriger wordt, aldus de rechtbank, die voorts overwoog dat het opleggen van een betalingsverplichting aan verdachte dan ook een averechts effect zal hebben op diens resocialisatie.

De rechtbank bepaalde dat verdachte wederrechtelijk voordeel had verkregen maar stelde de betalingsverplichting op nihil.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AB0873
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie