Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

60.000 Reacties over behandeling wetsvoorstel euthanasie

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Eerste Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Eerste Kamer der Staten Generaal

60.000 reacties in verband met behandeling wetsvoorstel euthanasie

donderdag 5 april 2001

De Eerste Kamer der Staten-Generaal deelt mede in verband met de behandeling van het wetsvoorstel

Toetsing van levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding en wijziging van het Wetboek van Strafrecht en van de Wet op de lijkbezorging (Wet toetsing
levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding) (26.691)

ongeveer 60.000 reacties uit de samenleving te hebben ontvangen. Deze reacties variëren van beschouwingen van organisaties, verenigingen en kerkelijke gezindten tot adhesiebetuigingen en afwijzingen van individuele burgers. De verdeling tussen vóór- en tegenstanders van de wet is ongeveer 35.000 vóór en 25.000 tegen.

Het grote aantal maakt het onmogelijk op deze ingekomen reacties afzonderlijk te reageren. De leden van de Kamer hebben echter van deze ingekomen reacties kennis kunnen nemen.

De beraadslagingen over het wetsvoorstel beginnen op maandag 9 april a.s. om 19.00 uur en worden op dinsdag 10 april a.s. om 10.00 uur en, na een schorsing omstreeks 12.30 uur, in de loop van de middag voortgezet. De stemming over het wetsvoorstel wordt verwacht op dinsdagavond 10 april a.s.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie