Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Richtlijnen voor milieueffectrapportage diepe winning enci

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

RICHTLIJNEN MER DIEPE WINNING ENCI

RICHTLIJNEN VOOR MILIEUEFFECTRAPPORTAGE DIEPE WINNING ENCI

Gedeputeerde Staten hebben de richtlijnen vastgesteld voor de milieu-effect-rapportage (MER) die ENCI kan gaan opstellen in verband met de diepe winning van kalksteen die de cementfabriek wil gaan toepassen. Bij het opstellen van de richtlijnen hebben GS onder meer rekening gehouden met adviezen en inspraakreacties van omwonenden en belanghebbenden. Vooral reacties tijdens de informatieavond in januari hebben ertoe geleid, dat GS ook richtlijnen hebben opgenomen met betrekking tot emissies, verkeersbewegingen, gezondheid en het economisch c.q. concernbelang.

De richtlijnen zijn vandaag per brief verstuurd aan al degenen die een inspraakreactie hebben gegeven op de Startnotitie voor deze MER-procedure. In een toelichtende brief melden GS dat zij zich het recht voorbehouden om nadere richtlijnen vast te stellen, afhankelijk van de ontwikkelingen in de nabije toekomst. Het vaststellen van de richtlijnen door GS houdt geenszins goedkeuring van de diepe winning door de Provincie in. Het opstellen van een MER maakt deel uit van de procedure die nodig is om op termijn een besluit te kunnen nemen over diepe winning.

De provincie publiceert de richtlijnen binnenkort ook op haar eigen internetsite (www.limburg.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie