Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie grafiek voor Kalimantan in Artis

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 6 april 2001

Persbericht

Grafiek voor Kalimantan

In het Apenhuis van Artis is vanaf heden de expositie Grafiek voor Kalimantan te bezichtigen tot eind september. De expositie toont een aantal steendrukken van orang-oetans door Ton Söder, beeldend kunstenaar.

De natuur, en in eerste instantie het dierenrijk, is altijd een belangrijke inspiratiebron voor hem geweest. Met als resultaat series van orang-oetans, bonobos, vogels en kantjils. Söder heeft zijn orang-oetan prenten in een aantal dierentuinen gemaakt, waaronder Artis. Toen hij jaren geleden het rehabilitatiecentrum Bukit Lawang op Noord-Sumatra, Indonesië, bezocht, maakte hij ook kennis met de orang-oetan in het wild. Om extra aandacht te vragen voor de zorgwekkende situatie van de orang- oetans in het wild, kwam hij op het idee om negen lithos èn een zeefdruk in Artis tentoon te stellen en van elke prent een aantal ter verkoop aan te bieden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het rehabilitatiecentrum van Biruté Galdikas op Zuid-Kalimantan.

De werken zijn gemaakt in steendruk, een grafische techniek waarbij met speciaal krijt op een vlak geslepen lithosteen wordt getekend. Na het prepareren van de steen wordt een bepaald aantal afdrukken gemaakt. De totale hoeveelheid, de oplage, wordt aangeduid met het cijfer onder de schuine streep. Erboven staat het volgnummer van de druk. De prenten worden te koop aangeboden aan de balie van het Artis Planetarium.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie