Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bevelsoverdracht en open dag Koninklijke Landmacht

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


open dag landmacht

Bevelsoverdracht en open dag Koninklijke Landmacht op het Malieveld

03-04-2001

Komende vrijdag (6 april) vindt op het Malieveld in Den Haag de bevelsoverdracht van de Koninklijke Landmacht plaats. Tijdens een militaire ceremomie draagt de huidige Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal der genie M. Schouten het bevel over aan luitenant-generaal der artillerie A.P.P.M. van Baal.

Voor het eerst sinds lange tijd is de bevelsoverdracht toegankelijk voor het publiek. Gedurende de hele dag kan iedereen op het Malieveld kennis maken met de Koninklijke Landmacht. De militaire ceremonie rondom de commando-overdracht begint om 11.30 uur en wordt om 12.15 uur gevolgd door een defilé. Aan het defilé nemen verschillende detachementen en voertuigen van de Koninklijke Landmacht deel.

Na afloop van het defilé is er van 13.30 tot en met 17.00 uur een Open Dag van de Landmacht. Tijdens deze middag kan het publiek tanks en ander militair materieel van binnen en van buiten bekijken. Ook is het mogelijk om korte rondritten te maken in een Luchtmobielvoertuig. Er worden demonstraties gegeven met het leggen van bruggen en wegenmatten. Daarnaast is het mogelijk om af te dalen van een klimtoren en een zogenoemde "Heliumjump" te maken. Om 14.00 en 16.15 uur geeft het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht een concert. De toegang tot de commando-overdracht en de open dag is gratis. (Foto: Hennie Keeris)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie