Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Iomega sluit strategisch samenwerkingsakkoord met Rio

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Iomega sluit strategisch samenwerkingsakkoord met Rio, producent van digitale audiospelers

PocketZip 100 MB disks worden geïntegreerd in digitale audioproducten van Rio en bieden een kosteneffectieve, betrouwbare oplossing voor draagbare opslag

Amsterdam, 5 april 2001 ? Iomega, leverancier van oplossingen voor gegevensbeheer, maakt bekend dat Rio, een onderdeel van SONICblue Incorporated, de interne 100 MB PocketZip-drive van Iomega gaat integreren in het toekomstige aanbod van Rio-producten.

De PocketZip 100 MB drive van Iomega is volledig herschrijfbaar en maakt gebruik van duurzame, krasbestendige 100 MB disks ter grootte van 5 x 5,1 x 0,2cm. De PocketZip-apparaten kunnen worden aangesloten op een computer en zo als extern opslagmedium dienen. Dit maakt ze een ideaal draagbaar alternatief voor het bewerken, bijwerken en maken van backups van grote bestanden. De nieuwe 100 MB PocketZip-drive is een aanvulling op de Iomega-productlijn van 40 MB drives en disks, waarvan de productie en ondersteuning zal worden voortgezet.

PocketZip-disks zijn ontwikkeld voor een nieuwe generatie digitale audioproducten en kunnen worden geïntegreerd in de meest gangbare systemen voor Digital Rights Management (DRM) van Microsoft, InterTrust en anderen (ondersteuning van DRM van InterTrust is reeds aangekondigd en wordt nu voorbereid). PocketZip-disks maken het mogelijk beveiligde content te downloaden en op de disk zelf op te slaan, een optie die de huidige opslagformaten meestal niet bieden. Met PocketZip-disks kunnen gebruikers muziek of gesproken woord downloaden naar elke compatibele speler.

Rio
Rio, een divisie van SONICblue Incorporated, is een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale audio ontwikkeling. De onderneming biedt een assortiment digitale audioproducten die aansluiten bij verschillende leefstijlen. Rio richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige digitale audioproducten voor gebruik onderweg, thuis of in de auto.
Voor meer informatie zie: www.riohome.com

Iomega
Iomega Corporation is de producent en leverancier van de bekroonde Zip-, Jaz-,Clik!-drives en -schijven, en ZipCD-drives en ?schijven waarmee de gebruiker belangrijke informatie kan opslaan, ordenen, beheren, creëren, delen en uitwisselen. Miljoenen gebruikers over de hele wereld maken gebruik van de opslagoplossingen van Iomega -- particulieren, bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en creatieven. Meer informatie is te vinden op www.iomega.com.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met: Renée Reijers Peter Wharton Brodeur Worldwide Iomega International S.A. Tel: +31 20 346 20 00 Geneva, Zwitserland Fax: +31 20 669 72 65 Tel: +41 22 87 97 000 email: (rreijers@nl.brodeur.com) Fax: +41 22 87 97 453 email: (wharton@iomega.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie