Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Video over verlengde schooldag voortgezet onderwijs

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Talent in actie

Video over de verlengde schooldag in het voortgezet onderwijs

5 april 2001

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de video Talent in actie verschenen over de Verlengde schooldag in het voortgezet onderwijs. Leerkrachten en andere jongerenwerkers, directies van scholen en instellingen voor welzijn, sport en kunsteducatie maken door de video Talent in actie kennis met de diverse mogelijkheden van de Verlengde schooldag.

Talenten ontwikkelen
Scholen willen steeds vaker zinvolle activiteiten aanbieden naast het reguliere onderwijs. Niet alleen binnen, maar ook buiten de school. Om talenten van jongeren op een andere manier te ontwikkelen. Om jongeren te helpen bij het vinden van een nieuwe vormen van vrijetijdsbesteding in hun omgeving. Om de betrokkenheid van jongeren bij elkaar, bij de school en de omgeving te vergroten. Scholen doen dit in samenwerking met de gemeente, instellingen voor welzijn, sport en kunsteducatie.

Jongeren in beeld
Op de video Talent in actie is een groep leerlingen te zien van de onderbouw en de Internationale Schakelklassen (ISK) van het Stedelijk Lyceum uit Enschede en van het TrajectumCollege uit Maastricht. Het gaat hier om twee scholen die, met welzijn en kunsteducatie als bondgenoten, deelnamen aan het Landelijk experiment Verlengde schooldag voortgezet onderwijs (1997-2001). Niet alleen de jongeren komen in beeld, ook de wethouder, de schooldirecteur en de begeleiders van scholen en andere instellingen. Zij vertellen over hun bevindingen met de vormgeving van een goed aanbod aan VSDVO-activiteiten en welke bondgenoten ze daarbij nodig hebben.

Jongeren nemen bij de Verlengde schooldag in het voortgezet onderwijs een actieve rol op zich: bedenker, organisator, begeleider en last but not least: acteur in een theatervoorstelling, muzikant van een popband, circusartiest of natuurbedwinger tijdens een survivaltocht. Zij excelleren in hun verschillende rollen en leren al doende samenwerken, de omgeving verkennen, initiatieven nemen en nieuwe vrienden maken.

Bestellen
Talent in actie (VHS, 22 minuten). (De video is ook beschikbaar met Engelse ondertiteling) ISBN 90-5050-896-0 en bestelnummer E 223092. De video kost f 59,50 en is te bestellen bij NIZW / Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail (bestel@nizw.nl).

Contact
Afdeling Verkoop, e-mail: (bestel@nizw.nl)

Laatste update: 5 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie