Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOM stapt in hekwerken

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland
Zoek soortgelijke berichten
NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

NOM stapt in hekwerken

De NOM en Rattink Hekwerk bv hebben samen Hekwerk Groep Nederland bv opgericht. De hoofdzetel is gevestigd in Heerenveen, in het pand van Rattink Hekwerk bv.

De groep begint met drie werkmaatschappijen:

* Rattink Hekwerk bv - al 25 jaar actief met levering en montage van hekwerken, vooral in Noord-Nederland.

* Holland Hekwerk bv - recent opgericht voor de groothandel in industrieel hekwerk. Dit bedrijf levert een compleet pakket hekwerk en onderdelen aan de kleinere hekwerkondernemers. In dit bedrijf wordt een grote groei verwacht. Het complete productenpakket komt van het bedrijf Intfor uit het Roemeense Galati, waarmee Rattink al tien jaar zaken doet.
* Penco Trading bv - hierin zijn productie en verkoop ondergebracht van een nieuwe aluminium vrijdragende schuifpoort. De poort is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU in Delft. De heer Rattink sr. heeft op de poort een twintigjarig Europees octrooi verkregen. De introductie van de poort is voorzien in de loop van dit jaar.

Hekwerk Groep verwacht op korte termijn een groei van het aantal werknemers in Nederland van 25 naar 36 en in Roemenië van 50 naar 75. De omzet stijgt naar verwachting binnen enkele jaren van f 6 miljoen naar f 20 miljoen, waardoor het aantal medewerkers nog forser zal groeien.

Met de participatie van de NOM wordt het mogelijk gemaakt fors te investeren in de modernisering van de geprivatiseerde fabriek in Roemenië. De fabriek heeft een grote productiecapaciteit en haar producten zijn van topkwaliteit.

De NOM heeft f 181 miljoen geïnvesteerd in 131 bedrijven. Zij verschaft risicodragende finan-ciering en verleent diensten aan ondernemingen die zich gaan vestigen of al gevestigd zijn in Groningen, Fryslân of Drenthe. Het verstrekken van risicodragende financiering kan door aandelenkapitaal, eventueel in combinatie met achtergestelde leningen. De NOM richt zich op het financieren van sterke groei van bedrijfsactiviteiten, joint ventures, management buy-outs/ buy-ins en aandelenoverdracht, vooral in het kader van opvolging. Daarnaast zijn stimulerings-kredieten (max. f 200.000) en innovatieve kredieten (max.f 60.000) voor (door)startende ondernemers en/of innovatieve activiteiten binnen bestaande ondernemingen beschikbaar.

6 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie