Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

YourNews sluit overeenkomst met The Associated Press

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

YourNews sluit overeenkomst met The Associated Press

Capelle a/d IJssel, 6 april 2001 YourNews, pan-Europese syndicator van on-line en draadloze digitale content, heeft een distributieovereenkomst gesloten met AP Digital, een onderdeel van The Associated Press (AP). De overeenkomst geeft YourNews de mogelijkheid om het laatste nieuws en informatie van AP te syndiceren in vijf verschillende talen voor de Europese internet- en wireless-markt. De overeenkomst betekent een uitbreiding op de samenwerking tussen AP en YourNews die zich tot op heden beperkte tot de Nederlandse markt.

Het actuele nieuws heeft betrekking op internationale politiek, business, financiën en sport, en is beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Nederlands. De AP-content die YourNews distribueert zal niet alleen bestaan uit tekst, maar ook uit foto s, illustraties en video. Op deze manier biedt YourNews haar klanten, websites en mobiele operators, de mogelijkheid tekstueel nieuws te verrijken met beeldmateriaal. Hiertoe wordt de content ook aangeboden in WAP- en SMS-formaat.

Wij zijn constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om tegemoet te komen aan de vraag naar zeer actueel on-line nieuws van een hoge kwaliteit , aldus Michael Borchers, VP International Content Syndication van YourNews. Deze overeenkomst is daarom van strategisch belang, omdat het ons huidige contentportfolio uitbreidt met s werelds meest actuele nieuws en informatie over de belangrijkste onderwerpen, in verschillende multimedia-formaten.

The Associated Press is blij haar content aan YourNews te kunnen bieden, gezien de positie van YourNews als Europese contentdistributeur. Berichtgeving van AP, aangeboden in vijf Europese talen en in verschillende multimedia-formaten, is bijzonder aantrekkelijk voor de on-line en draadloze afnemers in Europa , zegt Thomas E. Slaughter, VP and Director of AP Digital.

Over AP Digital
AP Digital is een onderdeel van The Associated Press. Het bedrijf biedt nieuwsdiensten met tekst, foto s, audio, graphics, en video, met een breed aanbod van onderwerpen voor de internet- en wireless-markt. Meer informatie vindt u op www.apdigitalnews.com.

Over The Associated Press
The Associated Press, opgericht in 1848, is de oudste en grootste persbureau van de wereld. Zij levert informatie aan meer dan 15.000 publicaties met een dagelijks bereik van 1 miljard mensen wereldwijd. De multimedia-diensten worden gedistribueerd via satelliet en internet naar meer dan 120 landen. Meer informatie over vindt u op www.ap.org.

Over YourNews
YourNews biedt een marktplaats, de technologie en diensten voor het syndiceren van digitale content. De unieke nieuwsvoorziening is geschikt voor diverse digitale media zoals internet, WAP, SMS en e-mail. 95% van YourNews' content is afkomstig uit Europese bronnen en bestrijkt regionaal, nationaal en internationaal nieuws op gebieden als zakelijk-financieel, gezondheidszorg, muziek, sport en lifestyle, plus specifieke markten als de bouw- en olie-industrie. Inmiddels heeft YourNews tal van vooraanstaande nieuwsleveranciers als partners, waarvan het duizenden berichten per dag betrekt, vergaard door journalisten over de gehele wereld. De zelfontwikkelde technologie zet de verschillende broninformatie om in de gewenste content met het juiste formaat voor de klant. Alle content is beschikbaar in de belangrijkste Europese talen, waaronder het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Klanten van YourNews zijn onder meer mobiele-telefonieaanbieders, publiek toegankelijke websites van bekende Nederlandse portals en Internet Service Providers (ISPs).

YourNews is in 1997 opgericht door Jan van Ottele en heeft momenteel 135 werknemers. Het bedrijf heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Londen en Frankfurt. YourNews is de eerste pan-Europese content syndicator en is inmiddels actief in Nederland, Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en België. Meer informatie vindt u op www.yournews.nl.

Voor meer informatie

YourNews
Johan Schoneveld
010-2660230
j.schoneveld@yournews.net

AP Digital
Fernando Ferre

+1-212-621-7020
fferre@ap.org

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410483
yournews@whizpr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie