Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Slagharen opent park met nieuwe wildwest-attractie

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Mine Train.gif

PERSBERICHT

Slagharen ontdekt diamantmijn

SLAGHAREN - Attractiepark Slagharen pakt dit jaar groots uit met een bijzondere familieattractie: Mine Train. Deze unieke nieuwkomer neemt de passagiers mee naar de tijd van het Wilde Westen. Mine Train stopt op Goede Vrijdag voor het eerst in Slagharen, dan gaat namelijk het nieuwe seizoen voor het attractiepark van start.

Mine Train staat voor een groot wildwest avontuur voor het hele gezin. Big Diamond Mining Co. heeft zich jaren geleden teruggetrokken uit de diamantindustrie. De mijn was onrendabel. Een zakenman kreeg een bijzonder idee om de mijn een tweede leven te geven. De goederentrein vervoert daarom nu geen diamanten, maar toeristen. Het traject is gelijk gebleven. Dat betekent dat het geen pleziertocht over een kaarsrechte spoorlijn is. De mijnwerkers moesten vroeger immers om de diamanten heen graven.

De toeristen genieten van de tocht over onregelmatig terrein. En soms zien de inzittenden van Mine Train een schittering. Was dat gezichtsbedrog, weerkaatsing van het zonlicht of hebben de mijnwerkers jaren geleden een kostbare schat over het hoofd gezien? Alleen een nieuwe rit door de mijn kan het antwoord geven.

Met Mine Train trekt Attractiepark Slagharen de lijn van vorige jaren door. Ieder jaar wordt het aanbod verder verbreed, zodat Slagharen het meest complete park voor iedereen blijft. Voor jong en oud. Om dit te bereiken zit het attractiepark vol tegenstel-lingen. Droog en nat, razendsnel en een nostalgische snelheid zijn slechts een tweetal voorbeelden.

Deze aanpak heeft zich in de praktijk bewezen. Attractiepark Slagharen ontving diverse (inter)nationale prijzen en vorig jaar werd een nieuw bezoekersrecord gebroken. Nadat het attractiepark enkele jaren rond de één miljoen bezoekers ontving, is in 2000 die magische grens ruim doorbroken. Liefst 1,2 miljoen mensen kwamen naar Slagharen.

Attractiepark Slagharen hield vorig seizoen ook een enquête onder zijn bezoekers om te kijken welke attracties met recht de naam publiekstrekker mogen voeren. Op de eerste plaats belandde Wild West Adventure, gevolgd door de Eagle. Kid s Country, het overdekte speelparadijs, eindigde dankzij veel stemmen van de allerjongste bezoekers op de derde plaats.

Attractiepark Slagharen is in 2001 van vrijdag 6 april tot en met zondag 28 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur (op zondagen tot 18.00 uur).

De entreeprijs bedraagt fl. 31,50 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree.

Slagharen, april 2001.

PERSDIENST Attractiepark Slagharen

E-mail : secretariaat@attractiepark-slagharen.nl Http : www.attractiepark-slagharen.nl Tel : +31 (0)523-683000
Fax : +31 (0)523-682400

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie