Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Ongerechtvaardigde verrijking in verbintenissenrecht

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Ongerechtvaardigde verrijking naast overeenkomst en onrechtmatige daad

Datum vrijdag 06-04-2001
Tijd 14:30 uur

Prof. mr. A.S. Hartkamp, hoogleraar Privaatrecht: Ongerechtvaardigde verrijking naast overeenkomst en onrechtmatige daad.

Hartkamp zal ingaan op de vraag welke plaats ongerechtvaardigde verrijking inneemt naast overeenkomst en onrechtmatige daad. Onrechtmatige verrijking is sinds 1992 in het nieuwe Burgelijk Wetboek gecodificeerd, en neemt daarmee in ons rechtssysteem een plaats in naast de traditionele rechtsbronnen: de overeenkomst en de onrechtmatige daad. Het onderzoek is in het bijzonder gericht op de relatie tussen ongerechtvaardigde verrijking en de redelijkheid en billijkheid, die in het verbintenissenrecht - zowel in de wet als in de rechtspraak van de Hoge Raad - van oudsher een belangrijke functie vervult.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie