Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO De Wandeling loopt vooruit op euthanasiedebat

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KRO De Wandeling loopt vooruit op euthanasiedebat

Datum: 6 + 8 april 2001

Marc Desmet over menswaardig lijden en euthanasie: "Ervaringen in geneeskunde die leven intenser maken".

"Ook artsen hebben ervaringen die, net als bij ernstig zieke patiënten, het leven dieper en intenser maken." Marc Desmet, arts en jezuïet, betreurt het dat beslissingen in de medische wereld nog zo vaak op puur rationele overwegingen genomen worden. "Onze rijke geneeskunde laat ons te vaak innerlijk leeg en onvoldaan achter." Desmet is palliatief arts in een ziekenhuis in Hasselt. Hij schreef het boek 'Is lijden mensonwaardig', waarin hij ingaat op de vraagstukken rond het levenseinde van de patiënt.

In KRO De Wandeling speelt Lucette Verboven open kaart met Marc Desmet over de moeite en de rijkdom om mensen op een goede manier te begeleiden. "Ik denk dat de palliatieve zorg een kader schept waarbinnen lijden anders beleefd kan worden. Dat helpt een patiënt, maar ook mijzelf. Ik voel door het verdriet van de patiënt ook mijn eigen verdriet. Dat leert me relativeren en inzien wat echt belangrijk is." Een gesprek over de relatie tussen arts en patiënt, omgaan met slecht nieuws, het euthanasievraagstuk en de rol van spiritualiteit in het werk.

KRO De Wandeling, vrijdag 6 april 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op zondag 8 april 09.30 uur)

KRO
Postbus 23000
1202 EA
Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27
Afzender: (wandeling@kro.nl)
Contactpersoon: Tom Dirks

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie