Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevolgen nieuw belastingstelsel in NIBUD Adviesprogramma

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIBUD Persbericht

P E R S B E R I C H T

6 april 2001

Nieuw belastingstelsel heeft grote gevolgen voor het NIBUD Adviesprogramma 2001

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, het NIBUD, heeft de versie 2001 van het NIBUD-Adviesprogramma uitgebracht. Het Adviesprogramma is een softwarepakket op cd-rom en wordt jaarlijks uitgegeven. Het is bij uitstek geschikt voor de professional die in zijn werk te maken heeft met geldzaken van zijn klant. Het Adviesprogramma bestaat uit drie modules, een Begrotings-, een Alimentatie- en een Schuldregelprogramma. Met name voor de eerste twee heeft de invoering van het nieuwe belastingstelsel grote gevolgen. Het NIBUD-Adviesprogramma 2001 is verder voorzien van nieuwe cijfers en actuele richtlijnen. Het Alimentatie- en Schuldregelprogramma zijn ook als losse module verkrijgbaar.

Nieuwe voorbeeldbedragen

Met het Begrotingsprogramma kunnen op eenvoudige wijze begrotingen worden samengesteld van en voor cliënten. Het bevat een aantal extra mogelijkheden zoals het bruto-netto inkomenstraject. Het programma werkt uiteraard volgens de regels van het nieuwe belastingstelsel. Het inkomenstraject is zichtbaar te maken; zo kan er een overzicht van de heffingskortingen worden verkregen. Ook andere vormen van inkomen zoals kinderbijslag en huursubsidie kunnen met behulp van het programma eenvoudig worden uitgerekend. De cd-rom bevat wederom voorbeeldbegrotingen die dienen als vergelijkingsmateriaal of ondersteuning bij het opstellen van een begroting. De bedragen zijn gebaseerd op nieuwe cijfers uit het doorlopend budgetonderzoek 1998 van het CBS.

Ingrijpende verandering in bruto alimentatieberekening

Het Alimentatieprogramma rekent, zoals de naam al zegt, de te betalen kinder- en/of partneralimentatie uit. Hierbij wordt uitgegaan van het draagkrachtloos inkomen dat wordt berekend op basis van de zogenaamde Tremanormen. De invoering van het nieuwe belastingstelsel heeft enorme gevolgen voor de berekening van alimentatie volgens de zogenaamde bruto methode. Deze rekenmethode is in het Alimentatieprogramma volledig hieraan aangepast.

Upgrade berekening aflossingscapaciteit

Het Schuldregelprogramma berekent de aflossingscapaciteit volgens de NVVK-methode (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet). Daarnaast kan een compleet sanerings- of bemiddelingsplan worden opgesteld. De berekening van de aflossingscapaciteit wordt herzien. Elke besteller van het complete Adviesprogramma of de losse module van het Schuldregelprogramma krijgt dit jaar ten minste 1 maal gratis een upgrade toegestuurd.

Computervereisten, prijzen en bestelwijze
Voor het gebruiken van het NIBUD-Adviesprogramma 2001 heeft u een computer nodig met CD-rom en Windows 95 of hoger, of Windows NT versie 4.0 en hoger. Halverwege het jaar ontvangen alle gebruikers een update met actuele gegevens. De prijs is afhankelijk van het aantal gebruikers van het programma. Het is mogelijk om een abonnement te nemen. Het eerstvolgende jaar geldt dan een korting van 10% op de dan geldende prijs.

Overzicht prijzen Software voor professionals

1 gebruiker

2 tot en met 10 gebruikers

meer dan 10 gebruikers

NIBUD-Adviesprogramma

500,- per stuk

1000,- per stuk

100 per gebruiker

NIBUD-Alimentatieprogramma

300,- per stuk

600,- per stuk

60 per gebruiker

NIBUD-Schuldregelprogramma

300,- per stuk

600,- per stuk

60 per gebruiker

Bestellingen kunnen worden gefaxt naar het NIBUD op faxnummer 030- 2 391 399. Prijzen zijn exclusief 7,50 administratiekosten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie