Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vincent van Gogh kijkt uit over de markt in Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Vincent van Gogh kijkt uit over de markt

Onlangs heeft het bronzen beeld van Vincent van Gogh een nieuwe plaats gekregen. Het is verhuisd van de Roosendaalseweg naar de Markt. Op zijn sokkel tussen het gemeentehuis en restaurant De Zwaan kijkt Vincent vanaf nu uit over de Markt.
De werkzaamheden in het centrum van Etten-Leur maakten deze verplaatsing noodzakelijk. De nieuwe plek heeft de kunstenaar ook zeker zelf gekend en bezocht, want aan het einde van de vorige eeuw waren het gemeentehuis en het pand De Zwaan al aanwezig.

Het standbeeld is een creatie van Hein Vree. Het is onthuld in 1990, ter herdenking van de honderdste sterfdag van Vincent van Gogh. Deze wereldberoemde kunstschilder woonde en werkte in Etten-Leur in 1881. Zijn vader was aan het einde van de 19e eeuw dominee in deze plaats.

Meer over Vincent van Gogh

Op de website Van Gogh in Etten komt u ogen te kort. Deze site is gemaakt door o.a. Hans Westerbeek, een leerling aan de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur. Zowel nationaal als internationaal heeft deze prachtige webpresentatie prijzen in de wacht gesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie