Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: Wessie, uw wijkinbreker

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

'Wessie, uw wijkinbreker' voor een veilige woning

LEIDEN - De gemeente Leiden, Politie Hollands Midden, de vier Leidse woningcorporaties en de Leidse Welzijns Organisatie werken met elkaar samen om het Politiekeurmerk Veilig Wonen bij de inwoners van Leiden-West onder de aandacht te brengen. Daartoe hebben zij het symbool 'Wessie, uw wijkinbreker' in het leven geroepen. Donderdag 5 april is Wessie gepresenteerd op het politiebureau aan het Ina Boudier Bakkerplein.

Het inbraakpreventieproject 'Wessie, uw wijkinbreker' bestaat uit meerdere factoren. De stripfiguur is ontwikkeld om het Politiekeurmerk Veilig Wonen op een aansprekende en luchtige wijze bij inwoners bekend te maken. Landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bij woningen die zijn beveiligd volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen het risico op inbraak met 85 procent terugloopt vergeleken bij de andere woningen. Met name de gelegenheidsinbreker wordt door onder andere goed hang- en sluitwerk en een goede verlichting afgeschrikt. Medewerkers van de politie, de gemeente en de woningcorporaties gaan bij de inwoners langs om te praten over een veilige woning (zowel koop als huur). Zij laten na hun bezoek een folder achter waarop 'Wessie' door middel van een stripverhaal laat zien hoe makkelijk het kan zijn om in te breken. De woningcorporaties zullen hun huurders aanbiedingen op de beveiligingspakketten voor woningen doen. Bewoners die het bedrag voor goed hang- en sluitwerk niet in één keer kunnen of willen betalen, kunnen deelnemen aan het stappenplan. Zij krijgen de mogelijkheid om hun woning in een aantal stappen te beveiligen. Hebben zij het stappenplan geheel doorlopen, dan kunnen zij het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen. Naast de bovengenoemde activiteiten zullen de samenwerkende instanties tijdens bestaande bijeenkomsten als braderieën of schoolbezoeken 'Wessie' promoten. Het project begint in de wijken Mors en Stevenshof. De samenwerkende instanties hebben de strijd tegen woninginbraken hoog op de agenda staan.

Bijlage:
Tekening Wessie, uw wijkinbreker (copyright vrij).
Tekenaar Ted van der Meer, wijkagent Leiden-Noord

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie