Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genie.nl van BT Wireless in Nederlandse top-10 jongerensites

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Londen/Amsterdam, 6 april 2001

GENIE NA EEN JAAR GROOTSTE MOBIELE PORTAL

Nederlandse top-10 jongerensite en wereldwijd 4 miljoen gebruikers

Genie, de mobiele internet-portal van BT Wireless, heeft met diensten in zes Europese en een aantal Aziatische landen en met 4 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd het grootste aantal gebruikers van alle geïntegreerde mobiele internetdiensten die internationaal en meertalig opereren. Hiermee heeft Genie binnen twaalf maanden een leidende positie als mobiele internet-portal in Europa. Genie.nl (www.genie.nl) staat zes maanden na de start in de top-10 van jongerensites (Multiscope)*. De 4 miljoen Genie-gebruikers zijn actief op zowel het vaste als het mobiele internet. Zij bezochten in maart wereldwijd 63 miljoen webpagina's en alleen al in het Verenigd Koninkrijk vroegen zij 89 miljoen WAP-pagina's op.

"De resultaten die we vandaag presenteren, slechts een jaar nadat we van start gingen met het aanbieden van mobiele diensten, zijn voor ons erg stimulerend," aldus Kent Thexton, president van Genie Global. "Het is goed te merken dat luisteren naar onze klanten en inspelen op hun behoeften en levensstijl heeft gewerkt. Het komende jaar zullen we nog meer handige en leuke diensten aanbieden. Naarmate nieuwe technologieën als grafische browsers, locatiegebonden diensten, unified-, instant- en foto-messaging en e-wallets in gebruik worden genomen, zullen
Genie-gebruikers nog meer gemak en plezier hebben van hun online en mobiele internetervaring."

In het komende jaar wil Genie zijn huidige positie verstevigen door meer innovatieve en omzetgenererende diensten toe te voegen en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Genie heeft diverse onderscheidingen voor zijn innovatieve diensten gekregen, waaronder de 2000 Comdex m-commerce innovatie-prijs.

Naarmate Genie-gebruikers meer vertrouwd raken met het gebruik van mobiele diensten beginnen gebruikspatronen te verschuiven van voornamelijk communicatiediensten naar games, ontspanning en telefoonspecifieke functies. Een voorbeeld van een populaire dienst in het Verenigd Koninkrijk, dat een voorbeeldfunctie voor Nederland heeft, is het virtuele huisdier via WAP van Digital Bridges, dat al in de eerste twee weken veel belangstelling kreeg. Populaire diensten die omzet genereren zijn pictogrammen en beltonen om te downloaden, de interactieve diensten van Ladbrokes, zoals het wedden op sportwedstrijden, en virtuele games en ander entertainment.

De lijst van Genie's webbased en draadloze content- en service-partners omvat enkele van de grootste en meest vooraanstaande spelers op internet, waaronder op internationaal niveau Amazon, AOL, Bloomberg, British Airways, E4, Freeserve, MSN, MTV en Yahoo! en in Nederland ANP, Endemol, Sony en Sportdreams. Belangrijke infrastructuurpartner is onder meer Openwave Systems.
Met Openwave en hardware-partners als Siemens zal Genie als eerste grafische browsers en ontwikkel-API's op de Europese mobiele portal-markt brengen.

Over Genie
Als open portal biedt Genie.nl vaste en mobiele internetdiensten aan iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en toegang heeft tot internet. Het aanbod bestaat uit informatie-, communicatie- en m-commercediensten via web, WAP en SMS. Genie.nl breidt haar web- en WAP-portal voortdurend uit met nieuwe diensten die het leven gemakkelijker en leuker maken. Genie is een volledige dochteronderneming van British Telecom. Genie levert topkwaliteit content via haar web- en WAP-portals naar vaste en mobiele apparaten over de hele wereld. Op dit moment heeft Genie web- en WAP-portals in Duitsland, Frankrijk, Hong-Kong, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en een WAP-portal in Maleisië. De komende maanden zullen web- en WAP-portals geïntroduceerd worden in andere Europese en Aziatische landen.

# # #
Noten aan de redactie:


* Bron Multiscope Visiscan, Top 50, leeftijdsgroep 12-20, februari 2001.
Voor het volledige Engelse persbericht of voor meer informatie: Harriët Messing/ Annemieke Kievit
DLV Public Relations
telefoon: 023 - 5542030
e-mail: mailto:info@dlvpr.nl
www.dlvpr.nl/pressroom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie