Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Allochtonen-ouderenadviseur en internet-ouderen in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

29-03-2001

Tilburg krijgt een allochtonen-ouderenadviseur en stimuleert internetgebruik bij ouderen

Als het aan het college ligt krijgt Tilburg een allochtonen-ouderenadviseur en stimuleert ze het internetgebruik door ouderen. Op 6 april behandelt de raadscommissie het voorstel.

Allochtone ouderenadviseur
Sinds enkele jaren kent Tilburg reeds ouderenadviseurs. Ze bezoeken ouderen, beantwoorden vragen en helpen met het oplossen van problemen. Aangezien het aantal allochtone ouderen toeneemt in Tilburg, is de behoefte ontstaan om specifiek voor deze doelgroep een ouderenadviseur aan te stellen.
De Twern ontvangt een subsidie van f. 121.140,-- om deze ouderenadviseur aan te stellen.

Internetateliers voor ouderen
Nieuwe media, zoals internet krijgen een steeds prominentere plaats in onze huidige samenleving; vooral als informatie- en communicatiemiddel. Het college van burgemeester en wethouders vindt het dan ook belangrijk dat iedere burger in de gelegenheid wordt gesteld toegang te krijgen tot dit medium.
Om het internetgebruik bij ouderen te bevorderen, stelt ze een subsidie van f. 75.000,- beschikbaar aan verzorgingstehuizen en ouderenorganisaties om internetateliers op te zetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie