Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwaliteitsonderzoek beschermde rijksmonumenten Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Vierjarig kwaliteitsonderzoek beschermde rijksmonumenten

Binnenkort wordt weer een onderzoek ingesteld naar de staat van onderhoud van de beschermde rijksmonumenten. De uitkomsten van dat onderzoek zijn van belang voor de monumenten in onze gemeente, in de eerste plaats voor de eigenaar.

De gemeente Oegstgeest heeft binnen haar grondgebied 25 beschermde rijksmonumenten. Deze monumenten bepalen voor een belangrijk deel het gezicht van onze gemeente. Het gemeentebestuur hecht dan ook grote waarde aan de instandhouding van deze monumenten.

Als restauratie nodig is, kan de eigenaar daarvoor in beginsel met subsidie worden geholpen. De gemeente krijgt daartoe jaarlijks van het rijk de middelen ter beschikking. Om de vier jaar moet dan wel de zogenaamde onderhoudsbehoefte van de monumenten worden bepaald. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg heeft daarvoor een landelijk toe te passen methode ontwikkeld. De eerste keer is dit onderzoek uitgevoerd in 1997. Om ook in de komende periode weer aanspraak te kunnen maken op deze rijksgelden, moet de gemeente opnieuw de bouwtechnische staat van haar monumenten in beeld brengen. De totaal gemeten behoefte is bepalend voor de omvang van de middelen. De gemeente wil daarom alle monumenten in dit onderzoek betrekken.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door daarvoor opgeleide medewerkers van 'Dorp, Stad en Land' uit Rotterdam. Zij hebben hiervoor een door de gemeente verstrekte legitimatie. Voor de uitvoering van dit onderzoek worden de eigenaren danwel gebruikers van rijksmonumenten binnenkort bezocht of benaderd voor een afspraak.

Voor nadere inlichtingen over het onderzoek kunt u contact opnemen met de heer M.B. Bruins van de gemeente Oegstgeest (telefoon 071 - 51 91 755), of de heer V. Voorhoeve van 'Dorp, Stad en Land', (telefoon 010-2809445).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie