Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gentse Feesten 2001: Het 'artistiek aperitief' blijft

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

G e n t s e F e e s t e n 2 0 0 1 : H e t ' A r t i s t i e k A p e r i t i e f ' b l i j f t ! (06/04/2001)

Een krantenartikel van 27 maart kondigde aan dat tijdens de Gentse Feesten 2001 géén "Artistiek aperitief" zou worden georganiseerd, omwille van besparingen bij de Dienst Feestelijkheden. Er was op dat moment echter nog geen politieke beslissing genomen over de schrapping van het budget. Het college van burgemeester en schepenen wil het Artistiek aperitief graag behouden. Om alle twijfel weg te nemen, heeft het college gisteren beslist het bedrag voor de organisatie te behouden. Het Artistiek aperitief blijft!

Eén van de besparingsvoorstellen van de Dienst Feestelijkheden (elke stadsdienst kreeg in 2001 de opdracht te zoeken naar mogelijkheden om te saneren) betrof de schrapping van het budget voor de organisatie van het "Artistiek aperitief" tijdens de Gentse Feesten.

De Dienst Feestelijkheden betaalde in 2000 220.000 frank voor het aperitief: 100.000 frank aan honoraria; en 120.000 frank voor technische kosten (geluids- en lichtinstallatie; televisie- en videotoestellen). De inhoudelijke en organisatorische realisatie van het initiatief berustte echter bij de Dienst Culturele Zaken.

College voorziet nodige centen

Het besparingsvoorstel werd verward met een heuse beslissing door het stadsbestuur. Het College van burgemeester en schepenen wil het Artistiek aperitief echter behouden. Het aperitief is immers van een hoog cultureel niveau en heeft door de jaren heen een eigen publiek opgebouwd (het aperitief is in 2001 aan de 27e editie toe). Om alle twijfel weg te nemen heeft het college in zitting van donderdag 5 april

2001 principieel beslist het nodige bedrag (220.000 frank) te behouden tijdens de bespreking van de begrotingswijziging 2001.

De volledige organisatie - financiering, praktische organisatie, inhoud - wordt vanaf 2001 gedragen door de Dienst Feestelijkheden.

De Dienst Feestelijkheden, het kabinet van de schepen van Feestelijkheden en presentator Freek Neirynck steken binnenkort de koppen bij elkaar om te onderzoeken of het concept aanpassingen nodig heeft.

Informatie

Dienst Feestelijkheden, Gasmeterlaan 107, 9000 Gent, tel. (09)269 46
03 (Claude Beernaert), fax (09)269 46 59, e-mail (feestelijkheden@gent.be)

Bevoegd

de heer Daniël Termont, schepen van de Haven, Economie en Feestelijkheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie