Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WebMethods brengt voorlopige resultaten vierde kwartaal

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

webMethods maakt voorlopige resultaten vierde kwartaal bekend

Kwartaalomzet groeit met 165 % op jaarbasis en met 3 % ten opzichte van het vorige kwartaal; verlies per aandeel naar verwachting tussen break-even en $0,03

Amsterdam, 6 april 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratieoplossingen, heeft de voorlopige resultaten over het vierde fiscale kwartaal, dat op 31 maart j.l. afliep, bekendgemaakt. webMethods verwacht een kwartaalomzet van tussen de 60 en 62 miljoen dollar te kunnen rapporteren, en een jaaromzet van tussen de 200 en 202 miljoen dollar. Deze kwartaalcijfers representeren een groei van ongeveer 165 % op jaarbasis en een groei van ongeveer 3 % ten opzichte van het vorige kwartaal. Gebaseerd op deze omzet, verwacht het webMethods dat het bedrijfsresultaat uitkomt tussen break-even en een verlies van $0,03 per aandeel. Dit bedrag is exclusief acquisities, afschrijvingen en reserveringen in verband met de amortisatie van uitgestelde aandelenvergoedingen, goodwill en verworven immateriële activa, alsmede afschrijvingen op onderhanden onderzoek en ontwikkeling.

"Ondanks de recente moeilijkheden in de Amerikaanse economie, heeft webMethods opnieuw marktaandeel gewonnen en de kwartaalomzet vergroot," zegt Phillip Merrick, bestuursvoorzitter en CEO van webMethods. "We blijven een gezonde vraag van wereldwijde top-2000-bedrijven zien, die zowel interne integratie als B2B-integratie beschouwen als een belangrijk middel voor het handhaven van hun concurrentievoordeel in deze zware economische tijden. We zullen echter onze omzetverwachtingen opnieuw moeten beschouwen en we moeten onze kostenstructuur blijven bewaken, gegeven het feit dat onze klanten in een aantal gevallen beslissingen over IT-uitgaven uitstellen."

Een weergave van de conference call die webMethods vandaag heeft gegeven is tot 13 april te beluisteren op ir.webmethods.com. De definitieve cijfers over het vierde kwartaal en het afgelopen boekjaar worden op 25 april 2001 bekendgemaakt.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 550 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Voor meer informatie:

webMethods, Jill Latta, marketing director EMEA,
telefoon: +31 (0)20 491 97 37, e-mail: (jlatta@webmethods.com)

Footprint Marketing, Annemieke van Herk, public relations, telefoon: +31 (0)20 417 71 77, e-mail: (annemieke@footprint.nl)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie