Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgangsbrief gelijke beloning

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht Ministerraad
6 april 2001

VOORTGANGSBRIEF GELIJKE BELONING

Om onterechte beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen te voorkomen is een handleiding ontwikkeld waarmee functiewaarderingssystemen kunnen worden getoetst op sekseneutraliteit. Dit staat in de Voortgangsbrief gelijke beloning waarmee de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Verstand van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ingestemd. In de Voortgangsbrief wordt de stand van zaken aangegeven van de maatregelen die vorig jaar mei in het Plan van aanpak gelijke beloning zijn aangekondigd.

Uitgangspunt van het kabinet is dat gelijke beloning van vrouwen en allochtonen mede een verantwoordelijkheid is van werkgevers en werknemers(organisaties). Een belangrijk doel van het kabinetsbeleid is daarom het stimuleren van de sociale partners om eigen activiteiten te ontwikkelen ter bevordering van gelijke beloning.

Daarnaast neemt het kabinet een aantal eigen initiatieven zoals de handleiding voor een sekseneutraal functiewaarderingssysteem, onderzoek naar het effect van flexibele beloning op gelijke beloning, voorlichting, het activeren van ondernemingsraden en een onderzoek naar beloningsverschillen op individueel niveau en per sector. Het kabinet wil verder de Commissie gelijke behandeling ruimere bevoegdheid geven om op eigen initiatief onderzoek te doen naar (loon)discriminatie.

De tekst van de Voortgangsbrief gelijke beloning wordt openbaar bij verzending naar de Tweede Kamer.

RVD, 06.04.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie