Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: Bommelders ROC bekend

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 6 april 2001

Aangehouden Noordwijk
Vanmiddag, vrijdag 6 april, rond 12:30 uur heeft een 52-jarige restauranthouder uit Noordwijk een 26-jarige man uit Katwijk aangehouden. De dief klom over de binnenplaats om flessen drank te stelen, toen de Noordwijker hem opmerkte. In eerste instantie wist de Katwijker te ontkomen. Na een korte achtervolging wist de restauranthouder de man alsnog in de kraag te vatten. De man is overgedragen aan de door omstanders gewaarschuwde politie.

Bommelders ROC bekend Leiderdorp
De politie heeft de valse melders van een bommelding op maandagmiddag 2 april achterhaald. Twee jongens; een 18-jarige jongen uit Leidschendam en een 16-jarige jongen uit Nieuwveen, belden die middag uit verveling het alarmnummer 1-1-2. Ze meldden dat bij het Regionaal Opleidingscentrum in Leiderdorp een bom af zou gaan. Uit voorzorg werd het gebouw, waarin op dat moment examens aan de gang waren, ontruimd en op explosieven onderzocht. Maar de melding bleek vals. In de loop van de week heeft de politie de twee daders achterhaald. Zij moeten voor de rechter komen die het tweetal een straf zal opleggen. De jongens waren allebei leerling van de school waar de ontruiming plaatsvond. Toen bekend werd dat de twee voor de bommelding verantwoordelijk waren, zijn ze onmiddellijk geschortst. Ook zal de school de financiele schade op de jongens verhalen.

Inbraak woning Gouda
In een woning aan de Walmolenerf is afgelopen nacht ingebroken. Een keukenraam was geforceerd. Boven werden alle laden doorzocht en vermoedelijk zijn sieraden weggenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in de woning in.

Inbraak woning Ouderkerk aan den Yssel Een 77-jarige man heeft aangifte gedaan van een inbraak in zijn woning, gelegen aan de Essenlaan in Ouderkerk. De inbraak is gepleelgd rond 30 maart jl. Hierbij werd o.a. een geldpas weggenomen. De bewoner ontdekte dat er inmiddels een aanzienlijk geldbedrag van zijn rekening is afgeschreven en deed hiervan aangifte. De politie onderzoekt de zaak.


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie