Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EFM Software lanceert Bizzdefiner

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

ROTTERDAMS SOFTWAREHUIS EFM LANCEERT ALS EERSTE GEAUTOMATISEERDE VERTALING

VAN BEDRIJFSSTRATEGIE NAAR PRESTATIEMETING

Rotterdam, 6 april 2001

EFM Software lanceert Bizzdefiner®, standaardsoftware die partners in de advieswereld en klanten van EFM Software helpt bij de vertaling van de bedrijfsstrategie naar prestatiemeting.

In Bizzdefiner® worden, na definiëring van de organisatiemissie, zowel grafisch als tekstueel relaties gelegd tussen doelstellingen, organisatieprocessen en afdelingen. Doordat Bizzdefiner® vervolgens prestatiemetingen koppelt aan deze relaties, wordt direct een volledige scorecardarchitectuur vastgelegd. De software maakt de strategie expliciet zodat ketens met oorzaak en gevolgrelaties zichtbaar worden. De schermweergaven die zo ontstaan zeggen veel meer dan de balanced scorecard alleen; het is een visualisering van de strategie.

Bizzdefiner® werkt in aansluiting op Bizzscore®. Bizzscore® is sinds 1996 het meest succesvolle produkt van EFM. Dit pakket is een standaardapplicatie voor de balanced scorecardbenadering, waarbij bedrijfsprestaties worden vergeleken met de doelstellingen vanuit een financieel perspectief, een klantentenperspectief, een perspectief van interne bedrijfsprocessen en een leer- & groeiperspectief. Het wordt ingezet door 1500 gebruikers in Europa. Enkele voorbeelden zijn de CZ-Groep, Hewlett Packard, Ohra, Libertel, Robeco, Stork en diverse ministeries.

Het Bizzdefinerconcept van EFM Software is gebasseerd op het boek 'The Strategy-Focused Organization' van Kaplan en Norton. Dit boek is een uitgave van Harvard Business School Press en beschrijft hoe de balanced scorecard benadering in de praktijk geleidelijk aan zijn louter instrumentele karakter verliest en groeit naar een modelbenadering van performance management.

"EFM is de eerste leverancier van balanced scorecard oplossingen die deze belangrijke stap zet, " licht Alwin Peppelenbosch, managing partner van EFM Software, toe. "Bizzdefiner zal oplossingen bieden voor een snelle en concrete overgang naar balanced scorecards. Bizzdefiner werkt samen met de Bizzscore-methodologie, waarmee we in staat zijn om scorecard template oplossingen consequent toe te passen. Als gevolg daarvan zullen alle implementatiestappen van het balanced scorecard traject - van de missie tot en met de periodieke rapportage - naadloos op elkaar aansluiten."

EFM Software is een Rotterdams softwarehuis dat sinds 1994 standaardpakketten op het gebied van managementinformatie ontwerpt en ontwikkelt. Hierbij staat ondersteuning voor betere besluitvorming centraal door registratie, presentatie en rapportage van kritieke bedrijfsprestaties. Meer informatie over het bedrijf en de software van EFM is te vinden op www.efmsoftware.com

EFM Software B.V.
Ungerplein 2-17
3033 BR Rotterdam
tel +31 10 243 02 52
fax +31 10 243 02 04
www.efmsoftware.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie