Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruimtegebrek bij stadsboerderijen door MKZ in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 06-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Ruimtegebrek bij stadsboerderijen door MKZ

Ruimtegebrek, een knelpunt dat zich als gevolg van de mond- en klauwzeerepidemie op grote schaal bij de professionele landbouwbedrijven voordoet, begint nu ook merkbaar te worden bij de Stadboerderijen in Zoetermeer.
Zoals ieder voorjaar zijn er ook nu weer vele jonge dieren geboren op de stadsboerderijen.
Daarnaast is er een aantal dieren dat 's-winters op stal staat en binnenkort de wei in moet.
Omdat de dieren niet vervoerd mogen worden naar andere weitjes dreigt met name bij de aan de Voorweg gelegen stadsboerderij het Buitenbeest ruimtegebrek. Bij deze boerderij is de aanwezige oppervlakte aan weiland te klein om alle dieren te huisvesten.
Dit probleem kan grotendeels worden opgelost door een deel van een aangrenzend weiland aan het Buitenbeest toe te voegen. Het betreft het grasveld tussen het fietspad, dat op de Voorweg uitkomt en de Stadsboerderij.
Omdat de dieren niet door het publiek mogen worden gevoerd en aangeraakt wordt het aan de boerderij toe te voegen weilandje wordt afgezet met een dubbele afrastering. Door deze creatieve oplossing wordt van de nood een deugd gemaakt: aangezien bezoekers voorlopig nog niet op de boerderij mogen komen kunnen zij van een afstand toch van de dieren genieten.Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 6 April 2001 (17:12)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie