Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Margriet opent 25e Kom in de Kas te Rijnsburg

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/04/01 Prinses Margriet opent 25e Kom in de Kas te Rijnsburg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent zaterdag 7 april 2001 in het glastuinbouwgebied Kloosterschuur te Rijnsburg de 25e landelijke open dag voor de glastuinbouw Kom in de Kas. De opening van deze manifestatie staat dit jubileumjaar in het teken van het Rode Kruis. Een aantal tentoongestelde bloemen zal na afloop van de opening worden bezorgd bij verschillende zorginstellingen.

De Oranjevereniging van Rijnsburg zal tijdens het bezoek van Prinses Margriet een schilderij aanbieden aan het gemeentebestuur ter ere van de opening van het nieuwe gemeentehuis. Het schilderij stelt vier generaties Oranjevorstinnen voor. De Rijnsburgse Oranjevereniging is de grootste van Nederland en telt ruim 3000 leden.

Tijdens Kom in de Kas openen honderden groenten-, bloemen- en plantenkwekers de deuren voor het publiek. De kwekers tonen aan bezoekers de teeltwijze, de inspanningen voor de kwaliteit van het product en de zorg voor het milieu. In 1977 werd de eerste open dag georganiseerd. Kom in de Kas is inmiddels uitgegroeid tot een publieksevenement dat jaarlijks in april duizenden bezoekers trekt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie