Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 13.25 uur
Gewapende overval op supermarkt

AMERSFOORT Op vrijdag 6 april werd omstreeks tien over half acht in de ochtend, een supermarkt aan de Puntenburgerlaan overvallen. Rond genoemd tijdstip drongen drie mannen met bivakmutsen op het hoofd en bewapend met vermoedelijk vuurwapens de supermarkt binnen. Het aanwezige personeel werd door de overvallers bedreigd. Tussen één van de overvallers en een vrouwelijk personeelslid ontstond een worsteling.

De vrouw, een 59-jarige inwoonster van Amersfoort, liep hierbij letsel op en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De drie overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor en vertrokken in onbekende richting met een gereedstaande witkleurige personenauto.

De politie van het district Eemland zuid is op zoek naar getuigen die voor, tijdens of na de overval op de supermarkt, in de omgeving verdachte omstandigheden hebben waargenomen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van genoemd district via telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op vrijdagochtend 6 april, omstreeks twaalf uur, reed een 64-jarige inwoner van Amersfoort, met zijn bromfiets over het fietspad van de Heliumweg. Bij de kruising met de Fluorweg had de man niet in de gaten dat het fietspad ophield. Hij reed met zijn bromfiets tegen de trottoirband en werd vervolgens gelanceerd.

Het slachtoffer belandde hierna tegen een geparkeerde bestelbus. Het slachtoffer werd met verwondingen aan knie en borstkast overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis.

Politie rolt hennepplantages op

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 6 april werden door de politie op de Voorste Kreek in diverse schuren hennepplantages ontdekt en vervolgens inbeslaggenomen. Het betrof in totaal 6 schuren met in totaal 3500 hennepplanten. Tegen de eigenaren werd proces-verbaal opgemaakt. Ook werd proces-verbaal opgemaakt in verband met diefstal van elektriciteit. De REMU had hiervan aangifte gedaan.

Rijden onder invloed

MAARN/AMERSFOORT - Op vrijdagavond 6 april werd op de Amersfoortseweg in Maarn een alcoholcontrole gehouden. Tijdens de controle van half acht tot half tien, werden 87 bestuurders van personenautos gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een 67-jarige inwoner van Woudenberg, bleek na de ademanalyse aan het bureau 0,8 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een transactie van f 410,- uitgereikt.

Op zaterdagochtend 7 april, omstreeks half twee werd een 21-jarige bestuurder uit Eemdijk gecontroleerd op t Zand in Amersfoort. Deze bestuurder bleek bij de ademanalyse aan het bureau 1,1 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen deze verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een dagvaarding mee. De verdachte bleek al eerder voor hetzelfde feit met justitie in aanraking te zijn geweest.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie