Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 7-04-2001 2ePersberichtzaterdag7april2001

Politieberichten

Eindhoven: Beroving
Zaterdagmorgen rond 9.45 uur is op de Boschdijk een 64-jarige fietster uit Eindhoven slacht-offer geworden van een beroving. Zij fietste daar over de ventweg richting centrum en pas-seerde daar twee jongens die op een hek zaten. In het voorbij rijden sprongen de jongens van het hek. Zij liepen naar haar toe. Een van de jongens riep: Stop, anders steek ik je in je donder. Hij dreigde daarbij met een puntig voorwerp naar de vrouw. De vrouw moest haar portemonnee pakken. De jongen nam daarop driehonderd gulden weg uit haar portemon-nee. Vervolgens dwong de andere jongen de vrouw tot afgifte van haar ringen. Twee ringen kon de vrouw van haar vingers krijgen. De jongen pakte die van haar af. Kennelijk duurde het te lang voordat de vrouw de andere ringen van haar vingers kreeg, daar de jongens snel wegliepen.

Helmond: Winkeldiefstal
Zaterdagmorgen omstreeks 11.15 uur is in een winkel op de Engelseweg een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. Het winkelpersoneel betrapte de man bij het stelen van twee deursloten ter waarde van fl. 149,-. De verdachte is overgedragen aan de politie. Voor ver-hoor is hij overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opge-maakt.

Deurne: Poging overval
Vrijdagavond omstreeks 20.30 uur is een poging tot overval gepleegd op de bewoners van een woning aan het Wiegershof. Rond dat tijdstip werd er gebeld aan de deur. De bewoon-ster opende de voordeur. Kort daarna hoorde de 36-jarige hoofdbewoner gestommel aan zijn voordeur. Hij ging kijken en zag dat twee gemaskerde mannen in de deuropening stonden. De kleinste sloeg met een voorwerp in zijn hand meerdere malen zijn vrouw. De hoofdbewoner liep naar hen toe waarop de grootste dader vertrok. Vervolgens trok hij de kleinste dader weg van zijn vrouw. Daarbij trok de bewoner de bivakmuts van de dader zijn hoofd en riep dat hij de man kende. De dader bukte, raapte zijn muts op en bedreigde met een vuurwapen in zijn hand de bewoner. Direct daarna draaide de dader zich om en maakte zich snel uit de voeten. De bewoonster raakte gewond aan haar hoofd. Signalement daders: De langste had een lengte van ongeveer 1.90 meter. Hij droeg een zwarte vinylachtige jas en zwarte jeans broek. De kleinste was ongeveer 1.60 1.65 meter en een slank postuur. Hij droeg zwarte kleding en had zwart recht haar tot op zijn schouder. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie te Deurne.

Bladel: Aanranding
Zaterdagmorgen omstreeks 1.00 uur is op de Industrieweg een 18-jarige fietster uit Bladel slachtoffer geworden van een aanranding. Zij fietste daar richting Bladel. Gekomen ter hoogte van de kruising met de Provincialeweg Industrieweg en Raamweg kwam een onbekende man naar haar toegelopen. Zij passeerde de man die plotseling haar boven de borst vastpakte, waarop zij ten val kwam. Het slachtoffer schreeuwde naar de man, die vervolgens snel wegliep in de richting waar hij vandaan was gekomen. Signalement van de dader: leeftijd ongeveer 35 jaar, 1.80 1.85 groot, gezet postuur, donker kort haar en hij droeg een zwarte jack met spijkerbroek. Getuigen worden verzocht zich te melden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie