Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startsein 'Thuis in evenwicht' voor 65-plussers in Breda

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

30-03-2001

Startsein huisbezoeken 'Thuis in evenwicht' voor 65-plussers Op zaterdag 7 april a.s. geeft wethouder Van Beusekom tijdens de informatiemarkt 'Thuis in evenwicht' om 11.00 uur het startsein voor huisbezoeken. Tijdens zon gratis huisbezoek beoordeelt een Thuis in evenwicht-adviseur aan de hand van een checklist de veiligheidssituatie in en om het huis op onnodige risicos. Alle 65-plussers in de wijken Ginneken, IJpelaar, Overakker, Blauwe Kei, Brabantpark en Heusdenhout en Bavel kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Senioren kunnen zich tijdens de informatiemarkt opgeven voor een huisbezoek of bellen voor een afspraak met woonadviseur Gerda Sijssens onder (076) 525 15 77 (dagelijks van 8.30 tot 10.00 uur). Vanaf 1 mei a.s. vinden de huisbezoeken plaats. De 'Thuis in evenwicht'-adviseurs hebben speciale trainingen gevolgd en zijn zelf ook 65-plusser.

Informatiemarkt
De informatiemarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in het steunpunt Rhijnstede (tegenover winkelcentrum 'De Burcht') aan de Rijnauwenstraat. Senioren kunnen dan kennis maken met de vele producten en diensten die er op de markt zijn om de veiligheid in en om de woning te verbeteren. Het kan daarbij gaan om antislipmateriaal, een lange schoenlepel, een uitschuifbare raamwisser, een seniorenbed enzovoorts. Verder zijn diverse organisaties aanwezig zoals 'de Klussendienst', 'het Energieteam', 'Sensis', 'Mediplus Thuiszorgwinkel', Slip-safe, schoenreparatie De Roos, GGD West-Brabant, SOB, gemeente Breda en anderen. De eerste 300 bezoekers ontvangen een gratis veiligheidstas. Deze bevat nuttige informatie en een gratis veiligheidsproduct.

Inhoud project 'Thuis in evenwicht'
Veel ongelukken van 65-plussers gebeuren in of om het huis. Achteraf blijkt vaak dat deze ongelukken helemaal niet hadden hoeven gebeuren (bron: onderzoek Consument & Veiligheid). Om duidelijk te maken dat de gevolgen verstrekkend kunnen zijn, luidt het motto: Een ongeval maakt je in één klap oud!. Onder andere een posterserie, folder, paginagrote advertenties, bingos, een couponnenboekje, huisbezoeken en de expositie met de titel Een gewaarschuwd mens moeten deze boodschap duidelijk maken. Ook wordt het belang van een gezonde leefwijze onder de aandacht gebracht. Door aan te haken op de landelijke campagne 'Thuis in evenwicht' willen Stichting Ouderenwerk Breda (SOB), het SOAB adviseurs voor woning en leefomgeving -, de GGD West-Brabant en de gemeente Breda alle 65-plussers in Zuidoost en Bavel oproepen om tijdig voorzorgsmaatregelen te treffen.

Bij 'Plannen & projecten' is meer informatie te vinden over 'Thuis in evenwicht'. Thuis in evenwicht is een onderdeel van het project Geschikt wonen voor iedereen.

Breda, 30 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie