Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Elf Fantasy Fair 2001' in Archeon in Alphen aan de Rijn

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ELF FANTASY

Heksen, Hobbits en King Arthur in Archeon

HEKSEN, HOBBITS EN KING ARTHUR IN ARCHEON

In het weekend van 7 en 8 april wordt voor het eerst in de Lage Landen een grootschalig evenement voor Fantasy & Celtic mythology gehouden. Het evenement, 'Elf Fantasy Fair 2001', vindt plaats in het historische themapark Archeon in Alphen aan de Rijn. Naar verwachting zullen er zo'n 6.000 bezoekers op afkomen.

De Elf Fantasy Fair 2001 wordt georganiseerd door Elf Fantasy samen met de uitgeverijen Spectrum, Luitingh-Sijthoff en Meulenhoff. Door onder andere theatervoorstellingen, signeersessies, lezingen en exposities - van Harry Potter tot Arthurlegendes en van rollenspellen tot hekserij - laat het evenement de grote diversiteit van fantasy zien.
Elf Fantasy Fair 2001 is er voor jong en oud. Voor de doorgewinterde fantasyliefhebber, maar ook voor nieuwsgierigen die meer willen weten over dit populaire genre.

Er zijn nationale en internationale gasten aanwezig die tot de absolute wereldtop behoren. Zo geven de bestseller auteurs Robert Jordan en Terry Pratchett lezingen en signeersessies, evenals de topkunstenaars Wendy & Brian Froud (faeries) en John Howe (Tolkien illustrator). In het klooster van het Archeon laten onder andere de heksen Titania Hardie en Merlin magische rituelen zien en is er een uiteenzetting van de bekendste en meest opzienbarende druïde Philip Carr Gomm. Daarnaast geeft professor Rotherham, de enige hoogleraar in de Arthurian History, enkele lezingen.

Er is een Orc Dorp, dat men geheel op eigen risico kan betreden. Hier loopt de argeloze bezoeker echte Orcs, Goblins en Elfen tegen het lijf, al dan niet in een goed humeur. Op een klein slagveld ernaast spelen zwaardvechters de fatale veldslag tussen Koning Arthur en zijn zoon Mordred na.
De nieuwe sensatie in Engeland, de kinderboekenschrijver Darren Shan leest voor, zittend in een vampierennest. Deze locatie is alleen te bezoeken voor kinderen en volwassenen die geen kruizen dragen of knoflook hebben gegeten.

Er zijn exposities van Pocket Dragons en gloednieuwe Harry Potter beeldjes. De bezoeker kan ook zelf beeldjes leren beschilderen. Liefhebbers van Fantasy bord-, kaart- en rollenspelen kunnen hun hart ophalen in het Middeleeuwse Game-Village. En voor de ware liefhebber van 'the Lord of the Rings' (hét boek van de 20e eeuw volgens Engels publiek) is er een speciale Tolkientempel ingericht.

'Het wordt een kleurrijk en afwisselend geheel. Ik vind het interessant om te werken met de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Hekserij is een goed voorbeeld: dat kent een dubbel beeld. Aan de ene kant valt het onder sprookjes en fantasy en aan de andere kant is hekserij (Wicca) een natuurreligieuze beweging die in het hier en nu bezig is', zegt initiatiefnemer Stefan Struik

De toegangskaarten kosten f 29,50 en zijn te verkrijgen bij de Elf Fantasywinkels in Delft en Den Haag, via www.elffantasy.com en aan de kassa van het Archeon.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie