Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Luchtvaartbeurs in de Aviodome op Schiphol

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Luchtvaarthobbyisten vinden elkaar tussen Venezolaanse "Duif" en "Connie's Comeback":
Nationale Luchtvaartbeurs in de Aviodome op Schiphol

Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2001 wordt in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol de negentiende Nationale Luchtvaartbeurs georganiseerd. De beurs is de afgelopen jaren een groot succes gebleken. Meer dan 125 stands zullen staan opgesteld tussen de vliegtuigen en duizenden belangstellenden zullen het evenement bezoeken.

Bij de Nationale Luchtvaartbeurs kan er bij de meer dan 125 stands weer van alles wat met de vliegerij te maken heeft, worden verkocht, gekocht of geruild. Zo zullen er op de stands bijvoorbeeld boeken en tijdschriften te vinden zijn, maar ook vliegtuigmodellen en bouwdozen, foto's en dia's. Ook zullen er onderdelen van vliegtuigen worden aangeboden, van cockpitinstrumenten en propellers tot misschien zelfs complete vliegtuigmotoren! Daarnaast zal er een ruime sortering aan moderne digitale luchtvaartinformatie, zoals videobanden, computerdiskettes en CD-ROM's met o.a. vliegspellen en luchtvaartfilms, zijn vertegenwoordigd.

Op het moment dat de Nationale Luchtvaartbeurs plaatsvindt, is de actie "Connie's Comeback" in volle gang. Met deze actie probeert het luchtvaartmuseum Aviodome door middel van een publieksactie voldoende geld in te zamelen om een viermotorige Lockheed Constellation naar Nederland te halen. De Constellation was een van de belangrijkste lange-afstands passagiersvliegtuigen uit de jaren 1946-1962.
Daarnaast is de historische Fokker F.8 "Duif" per boot onderweg naar Nederland. De "Duif" is eind februari van dit jaar door een expeditie van de Aviodome geborgen in het Venezolaanse Amazonegebied. De verwachting is dat de belangstelling voor de vroege vaderlandse luchtvaarthistorie met de komst van de "Duif" en de mogelijke komst van de Constellation naar Nederland alleen nog maar zal toenemen: beide vliegtuigen zijn absolute hoogtepunten uit de geschiedenis van de KLM.

Mensen die op de luchtvaartbeurs zelf een stand willen huren, (er zijn alleen nog stands beschikbaar voor zondag 8 april) kunnen een inschrijfformulier aanvragen door contact op te nemen met het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome.

Ook dit jaar rekent de Aviodome op een gezellige en sfeervolle luchtvaartbeurs, met twee dagen lang meer dan honderdvijfentwintig stands vol verrassingen. Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is zowel zaterdag 7 april als zondag 8 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: tel. 020-406 8000 of www.aviodome.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie