Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfkens en Benschop naar Afrika-dag

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Buitenlandse Zaken


www.minbuza.nl

Herfkens en Benschop naar Afrika-dag

Ministerie van Buitenlandse Zaken
6 april 2001
Persbericht Nummer 46

Herfkens en Benschop naar Afrika dag

Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) nemen op zaterdag 7 april in Utrecht deel aan -Aandeel Afrika-, de jaarlijkse conferentie van de Evert Vermeer Stichting over Afrika. In meer dan dertig worshops en debatten wordt dit continent onder de aandacht gebracht. Er wordt met gasten uit binnen- en buitenland gediscussieerd over onderwerpen als armoedebestrijding, milieu en handel. Daarnaast is er aandacht voor muziek en cultuur en is er een programma voor kinderen.

Minister Herfkens gaat in het begin van de middag in debat over de coherentie van beleid. Zij doet dit onder meer met vertegenwoordigers van LTO (landbouw) en Glaxosmith Kline (farmaceutische industrie). Verder discussieert zij met journalisten over de beeldvorming over Afrika en het maatschappelijk draagvlak voor
ontwikkelingssamenwerking.
Staatssecretaris Benschop zal spreken over de gevolgen van klimaatverandering , in het bijzonder voor Afrikaanse landen en het Kyoto protocol.


-Aandeel Afrika- wordt op 7 april van 09:45 tot 16:00 uur gehouden in het gebouw van ROC Utrecht, Amerikalaan 109. Nadere informatie: Evert Vermeer Stichting, tel. 020-5512293 en
www.evertvermeerstichting.nl

06 apr 01 15:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie