Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmopnamen voor videofilm 'Veilig naar school in Goes'

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

5 april 2001

Filmopnamen 'Veilig naar school in Goes'

Op zaterdag 7 april worden in Goes opnamen gemaakt voor de videofilm 'Veilig naar school in Goes'. De videofilm is bestemd voor groep 8 van de basisschool of de brugklas van het voortgezet onderwijs en gaat over het rijgedrag en de knelpunten op de eigen school-thuisroute.

De opnamen zijn een vervolg op het reeds bestaande videoproject 'Schoolroutes' dat in1997 speciaal voor de gemeente Goes is ontwikkeld. Dit videoproject is toe aan vernieuwing omdat een aantal verkeerssituaties inmiddels is verouderd en er sprake is van nieuwe verkeersregels zoals 'Brommers op de rijbaan' en 'Voorrang fietsers van rechts'.

De verschillende scènes worden gespeeld door leerlingen van het Groen College en het Goese Lyceum. De opnames beginnen om 13.00 uur en eindigen omstreeks 16.30 uur. De scènes worden opgenomen op het kruispunt Bergweg - Kamperfoeliestraat (13.00 uur), de t-splitsing Patijnweg - Bergweg (13.45 uur), Spoorwegovergang Buijs Ballotstraat - Patijnweg (14.30 uur) en het kruispunt Westsingel -Middelburgsestraat (15.15 uur).

Binnen het Goese basisonderwijs wordt het videoproject onder meer gebruikt bij de voorbereiding op het 'Praktisch verkeersexamen'. De route van het verkeersexamen is voor een groot deel afgestemd op de nieuwe school-thuisroute. In het voortgezet onderwijs tijdens de introductieweken is het project bedoeld als een nadrukkelijke kennismaking van de leerlingen met hun nieuwe schoolroute waarin nieuwe, soms onverwachte probleemsituaties voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie