Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 08-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhovene.o. 8-04-2001
1ePersberichtzondag8april2001


Politieberichten (1)

Eindhoven: Automobilist negeert stopteken
Zaterdagmiddag om 17.35 uur is op de Kalmoesstraat een 35-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Even daarvoor zag een politiesurveillance op de Floralaan Oost de auto-mobilist tegen het verkeer inrijden. De bestuurder negeerde het stopteken en reed weg. Na een korte achtervolging werd de automobilist op de Kalmoesstraat door de politiesurveil-lance tot stoppen gedwongen. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 0,80 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagavond om 20.55 uur is op de Johannesburgstraat een 50-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,60 pro mille. Hij kreeg een rijver-bod van 8 uur opgelegde en een proces-verbaal.

Eindhoven: Drugs
Zaterdagavond om 22.50 uur is op het Stationsplein een 38-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man daar in een portiek drugs gebruikte. De bij hem aangetroffen kleine hoeveelheid cocaïne, hennep en hash zijn inbeslaggenomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Op zondagmorgen om 3.10 uur trof een politiesurveillance de 38-jarige man weer in een portiek, nu op de Stationsweg, aan. Hij had drugs attributen uitgestald. Tevens had hij een dameshandtas in zijn bezit, die blijkens onderzoek van diefstal afkomstig was. Hij is na zijn aanhouding voor nader onder-zoek overgebracht naar het politiebureau.

In de Dommelstraat is zaterdagavond om 23.55 uur een 47-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Bij controle bleek de man een bolletje harddrugs bij zich te hebben. DE harddrugs is inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietser aangehouden
Zondagmorgen om 0.40 uur is op de Dommelstraat een 29-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek het framenummer niet op de juiste wijze te zijn ingeslagen. De bromfiets is voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De verdachte is na verhoor heen-gezonden.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen om 4.10 uur is op de Kerkstraat een 17-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Hij was daar betrokken bij een vechtpartij en weigerde op vordering van een politie-surveillance te vertrekken. Hij nam dat niet en maakte meerdere malen een slaande bewe-ging naar een politieagente. Hierop is verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen rond 4.25 uur is op het Stratumseind een 27-jarige man uit Geldrop mishandeld. Hij stond daar op een taxi te wachten. Door onbekende oorzaak geraakte hij betrokken bij een vechtpartij. Hij kwam daarbij ten val. Toen hij op de grond lag werd hij door een onbekende man meerdere malen geschopt en geslagen. Het slachtoffer klaagde over hoofdpijn en mist een gedeelte van een tand. De gewaarschuwde politie hield op aanwijzing van getuigen een 18-jarige man uit Waalre aan. Verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Doorrijden na aanrijding met gewonde Zondagmorgen omstreeks 4.15 uur raakte bij een aanrijding op de Boschdijk een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond. Hij reed daar komende uit de richting Zernikstraat in de richting van het Marconiplein. Achter hem reed een grijze personenauto, merk Mercedes type 190. Ongeveer 30 meter voor de kruising met de Van Kinsbergenlaan reed de bestuurder van die Mercedes tegen de achterzijde van de bromfietser, die ten val kwam. De bromfietser raakte zwaar gewond en is overgebracht naar het Diaconessenhuis. De bestuur-der van de Mercedes is direct na het ongeval weggereden via de Gemmastraat naar de Johannes van der Waalsweg richting Edisonstraat zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden, tel. 040 2331030.

Eindhoven: Vernieling
Zondagmorgen omstreeks 5.30 uur zijn op het Stationsplein twee jongens, 15 en 16 jaar, uit Best aangehouden. Een getuige zag dat zij daar fietsen vernielden. Hij waarschuwde de politie, die beiden daar tussen de fietsenrekken aantrof. Bij controle bleek dat van meerdere fietsen het achterlicht eraf was. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zondagmorgen om 5.16 uur is op de Boschdijk een 22-jarige automobilist uit Eindhoven aan-gehouden. Hij reed daar zonder verlichting. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,05 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Op de Onze Lieve Vrouwestraat is zondagmorgen om 5.28 uur een 23-jarige automobilist uit Rijswijk aangehouden. Hij had teveel gedronken. De man blies 0,75 pro mille. Verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Mishandeling
Zaterdagavond omstreeks 18.55 uur is op de Goorkesdijk een 24-jarige man uit Veenwoude mishandeld. Hij liep daar met twee vrienden naar sportpark De Braak. Vanaf de Bakelseweg kwam een groepje van 6 personen naar hen toegelopen. Plotseling, zonder dat zij daartoe aanleiding gaven, begon die groep met hen te vechten. Het slachtoffer werd daarbij meerdere malen hard in het gezicht geslagen en geschopt. Direct daarna liep de groep personen weg richting De Braak. Korte tijd later is op aanwijzing van het slachtoffer een 29-jarige man uit Helmond aangehouden terzake mishandeling. De verdachte is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Vernieling
Zondagmorgen om 1.30 uur is op de Bunzingstraat een 49-jarige man uit Helmond aange-houden. Even daarvoor was de politie verzocht naar de Bunzingstraat te gaan in verband met een burenruzie. De gewaarschuwde politie zag dat de man daar met een honkbalknup-pel tegen de voordeur van een woning sloeg. Vervolgens zagen zij dat de voordeurruit eruit lag. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Alcohol
Zondagmorgen om 3.45 uur is op de Zuiderstraat een 28-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. Zij blies 1,90 pro mille. Haar rijbewijs is ingevorderd. De vrouw kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Brand in kampeerwagen
Zondagmorgen omstreeks 3.40 uur brandde op het Groningenhof een kampeerauto gedeel-telijk uit. Bij onderzoek bleek een luchtrooster van de camper te zijn verwijderd. Bij de cam-per zijn twee lege flessen terpentine aangetroffen. De carport en een schutting liepen brand-schade op. De brandweer bluste de brand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie