Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: geweld in Gorredijk

Datum nieuwsfeit: 08-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 9-04-2001
Politieberichten van 8 april (13.00) t/m 9 april (07.00)

Gorredijk: openlijke geweldpleging
Zondag omstreeks 20.00 uur liep een 17-jarige inwoner van Gorredijk over de Stationsweg. Terwijl hij daar liep werd een achtervolgd door een groepje jongeren, die hem uitscholden. De jongen liep daarop weg. Hij werd echter ingehaald door de groep, waarop een persoon uit de groep de jongen een klap in het gezicht gaf. Daarna kreeg hij nog een klap op zijn mond, tegen de linkerkant van zijn hoofd en een trap tegen het bovenlichaam. Door omstanders kon de jongen ontzet worden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Burum: inbraak dorpshuis
Zondag tussen 03.30 uur en 15.00 uur is ingebroken in het dorpshuis aan de Meihuizenstraat. Men is via een raam binnengekomen. Ontvreemd werd onder andere een computer, evenals 49 flessen sterke drank, 20 pakjes shag en sigaretten, 10 ijsjes en vijf schnitzels. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Burum.

Leeuwarden: inbraak school
Tussen vrijdag en zondag werd ingebroken in een school aan de Esdoornstraat. Men kwam binnen door een raam in te gooien. Ontvreemd werd een computer ter waarde van 1500 gulden. De totale schade wordt geraamd op circa 2500 gulden. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner van Leeuwarden.

Broeksterwoude: aanrijding met drank op
Zondag omstreeks 21.15 uur trof de politie aan de Broekpollen een bestelbus op de kop in de sloot aan. Verschillende bomen waren geraakt. Een 23-jarige inwoner van Damwoude gaf aan dat hij gereden en gedronken had. Op het bureau blies hij 780 ug/l, de verdachte kreeg een rijverbod van 9 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is weggesleept, de verdachte was ongedeerd.

Joure: ruzie AZC
Zondag omstreeks 22.20 uur kreeg de politie een melding dat in het AZC in Joure een ruzie had plaatsgevonden. Ter plaatse gekomen bleek de rust weergekeerd. Een 23-jarige inwoner had zich geërgerd aan het feit dat een 19-jarige inwoner zijn caravan niet had opgeruimd. Hierop werd de 23-jarige geslagen en, toen deze probeerde te vluchten, werd hij achtervolgd door de 19-jarige met een mes. De 19-jarige is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Drachten. Het mes is in beslag genomen.

Bolsward: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 22.20 reed een 37-jarige inwoner van Bolsward weg vanaf de Secretaris Haitsmalaan. Op het moment van wegrijden naderde, in het donker, een 24-jarige fietsster zonder verlichting. Ze kwam tijdens het ontwijken van de bestelbus, in aanraking met de rand van het trottoir. Ze is met onbekend letstel, aan haar benen, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Sneek.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen vrijdag en zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Buygersstraat. Men kwam binnen door een ruitje te vernielen. Ontvreemd werden o.a. een videorecorder, circa 80 cds en een computer. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Tytsjerk: aanrijding
Zondag omstreeks 21.45 uur stond een 54-jarige automobilist uit Harlingen, met twee inzittenden, voor de stoplichten op de Rijksstraatweg. Terwijl ze hier stonden werden ze van achteren aangereden door een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden. Omdat de twee inzittenden last hadden van hun nek wilden ze naar het ziekenhuis. De Leeuwarder wilde ze wel naar het ziekenhuis brengen, maar hij had gedronken. Hierop reed de Harlinger in de auto van de Leeuwarder naar het MCL-zuid. De auto van de Harlinger werd in de berm geparkeerd en gezamenlijk reed men naar het ziekenhuis. Hier aangekomen verdween de Leeuwarder. Pas toen werd de politie gebeld. Deze heeft de auto van de Harlinger weg laten slepen. Het kentekenbewijs, rijbewijs en autosleutels van de Leeuwarder zijn meegenomen naar het bureau. De politie heeft de Leeuwarder nog niet getraceerd, maar weet wie het is.

Drachten: snorfietser onder invloed
Maandag omstreeks 04.30 uur werd een 34-jarige snorfietser uit Drachten aangehouden. Zijn rijgedrag viel op, omdat hij de hele rijbaan nodig had. Op het bureau blies hij 1075 ug/l, goed voor een rijverbod van 14 uur.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie