Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmvertoning 'Touch of Evil' in Gent

Datum nieuwsfeit: 08-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

F i l m v e r t o n i n g a p r i l 2 0 0 1

In Ciné Palace, het filmzaaltje van het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel, wordt op 8 april 2001 de film Touch of Evil vertoond (USA, 1958, z/w, 109.) Regie: Orson Welles, vertolking: Orson Welles, Charlton Heston, Janet Leigh en Marlene Dietrich.

Touch of Evil speelt zich af in een goor stadje aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Mike Vargas (rol van Charlton Heston), een Mexicaanse politieman op huwelijksreis, onderzoekt de aanslag op een rijke Amerikaan en zijn maîtresse. Maar de Amerikaanse inspecteur Hank Quinlan, door Orson Welles neergezet als het Vleesgeworden Kwaad, weigert elke medewerking. De film draait rond het conflict tussen de corrupte politieman Quinlan en zijn jonge, integere collega Heston.

Vandaag wordt Touch of Evil beschouwd als een absolute klassieker, maar bij de release waren er heel wat problemen. Filmstudio Universal was niet tevreden met de film. Sommige scènes werden opnieuw gedraaid en de film werd gemonteerd zonder toestemming van Welles. Touch of Evil was geen kassucces en betekende het feitelijke einde van Welles carrière in Hollywood.

Informatie

MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent, tel. (09)223 59 69, fax (09)233 07 39, e-mail (museum.miat@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie