Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nog steeds verschillen in tarieven internetbrookers

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Nog steeds aanzienlijke verschillen in tarieven internetbrokers Ook bewaarloon en creditrente belangrijke kostenaspecten

De nieuwere spelers hebben het kostenniveau voor beleggen doen verlagen. Alex, Binck en Keytrade (op alfabetische volgorde) behoren met SNS bank en Robeco tot de goedkoopste spelers van de markt.

Verschillen in bewaarloon en creditrente
Belegger.NL berekende de jaarlijkse kosten bij de Nederlandse internetbrokers op basis van een viertal profielen. Uit ons onderzoek blijkt dat behalve in de transactiekosten aanzienlijke verschillen waarneembaar zijn in het te betalen bewaarloon en de te ontvangen creditrente. De aanwezige verschillen in bank- en beheeractiviteiten zijn een extra drempel voor nieuwe internetbrokers zonder bankvergunning. Zij dienen de bank- en beheerfaciliteiten uit te besteden en betalen hiervoor een hoge prijs. Uit het oogpunt van eerlijke concurrentie is een meer soepele regeling van DNB betreft het vergeven van bankvergunningen juist.

Binck nummer 1 in categorie ' hyperactieve beleggers' Binck hanteert relatief lage transactiekosten, maar betaalt voor het uitbesteden van het bank- en beheerbedrijf een hoge prijs. Voor beleggers die veel orders plaatsen is dit echter van minder belang: Binck behaalt de eerste prijs in de categorie ' hyperactieve beleggers'.

Eerste plek in categorie ' de kleinere spelers' is voor SNS bank Ook SNS bank kan weer prijs in de bekerkast plaatsen. Voor minder actieve beleggers met een kleinere portefeuille is zij net iets goedkoper dan Alex en Robeco: SNS is nummer 1 in de categorie ' de kleinere spelers'.

Keytrade de voordeligste keuze voor de ' ervaren doe-het-zelvers' Binck, Alex, SNS bank en Robeco behoren ook tot de goedkoopste vijf spelers voor een belangrijke, brede categorie: de 'ervaren doe-het-zelvers'. Maar de eerste plek is voor Keytrade, dat min of meer een vast tarief berekent voor aandelenorders en geen bewaarloon hanteert.

Het kostenaspect is zeker niet de enige factor waar een belegger naar moet kijken bij de keuze voor een internetbroker. Handelsmogelijkheden, snelheid en werking van het systeem en informatievoorziening zijn andere dimensies die minstens van belang zijn. Feit blijft dat meer beleggers vele honderden guldens kunnen besparen bij het maken van een goede keuze.

Bekijk de ranglijsten op
http://www.belegger.nl/

Voor meer informatie:

Belegger.NL
Matthijs Kanis, Directeur, 06-246 16 995
Hoogte Kadijk 143 F
1000 CG Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie