Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunst aan gevel Kamer van Koophandel Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kamer van Koophandel Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Rotterdam

Kunst aan de KvK-gevel

Op maandag 9 april a.s. om 16.30 uur wijden beeldend kunstenaar Co Westerik, KvK-voorzitter Joop N.A. van Caldenborgh en algemeen directeur Jan van Gelderen van Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren B.V. het kunstwerk "Het touw springende meisje" in, aan de gevelsteiger voor het nieuwe kantoor van de Kamer van Koophandel Rotterdam aan de Blaak 40.

De KvK heeft gekozen om in het kader van Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa deel te nemen aan het project 'Going Dutch', op touw gezet door beeldend kunstenares Liesbeth van Ginneken in samenwerking met B-Produkties. Als locatie is daarbij gekozen voor de karakteristieke ronde kop van het nieuwe KvK-gebouw aan de Blaak, met het gezicht naar het centrum van de stad toe. De firma Van Eesteren is hoofdaannemer van de ingrijpende verbouwing die dit pand nu ondergaat en draagt bij in dit project in de vorm van de voor dit kunstwerk benodigde steigeraanpassingen.

De kamer heeft haar keuze gemaakt voor een werk van de gerenommeerde Rotterdamse beeldend kunstenaar Co Westerik, en binnen dat werk voor "een oude bekende". Het gaat om het kunstwerk dat jarenlang de zijgevel van het politiebureau aan het Haagse Veer heeft gesierd: "Het touw springende meisje". Met de nieuwbouw van het politiekantoor is het werk toen verdwenen, maar de KvK is er van overtuigd dat de keuze van dit werk bij veel Rotterdammers weer warme gevoelens op zal roepen.

De KvK steunt ook nog op andere wijze de manifestatie Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa, namelijk door deel te nemen aan diverse projecten, initiatieven vanuit het bedrijfsleven te coördineren en regelmatig aandacht te schenken aan de mogelijkheden van het fenomeen Culturele Hoofdstad voor de bedrijven in Rotterdam e.o. in het KvK Magazine. Ook werkte de KvK mee aan een bijeenkomst waar de sponsormogelijkheden voor het MKB onder de aandacht zijn gebracht.

Nadere informatie: Kees Vrijdag, tel. 010-405 78 01.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie