Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarcijfers 2000 Tulip Computers

Datum nieuwsfeit: 09-04-2001
Bron: Tulip Computers NV
Zoek soortgelijke berichten
Tulip Computers NV

PERSBERICHT

Nog niet aangepast distributiemodel voornaamste oorzaak van operationeel verlies. Financiële herstructurering van Tulip wordt afgerond door onderhandse plaatsing van aandelen met omzetting van schulden.

Amersfoort, 9 april 2000

Jaarcijfers 2000
Het totale netto operationeel resultaat over 2000 van Tulip Computers N.V. vertoont een verlies van Euro 18,2 miljoen. Totaal boekte Tulip Computers N.V. over 2000 een verlies van Euro 24,5 miljoen ten opzichte van Euro 0,1 miljoen positief in 1999.

Het totaal operationeel verlies over het boekjaar komt uit op Euro 18,2 miljoen bestaande uit:

Voorzien operationeel verlies Euro 9,5 miljoen
Verschoven resultaat van grote projecten Euro 4,2 miljoen Additioneel verlies op operationeel niveau (niet
gewijzigde distributiemodel & herstructurering) Euro 4,5 miljoen

Met een omzetstijging van nagenoeg 30% van Euro 87 miljoen in 1999 naar Euro113 miljoen in 2000 en een positieve bijdrage van 2L International werd niettemin een operationeel verlies gemaakt dat in belangrijke mate (Euro 9,5 miljoen + Euro 4,5 miljoen) veroorzaakt werd door het niet aan de gewijzigde marktomstandigheden aangepaste distributiemodel van Tulip Computers.

Als gevolg van onvoorziene vertragingen in de besluitvorming is de realisatie en dus ook het resultaat van enige grote projecten verschoven naar 2001.

Het buitengewoon resultaat waarvan Euro 4,5 miljoen voor de herstructurering was voorzien, is verhoogd met een aantal correcties voor een bedrag van Euro 1,8 miljoen dat hoofdzakelijk tot stand komt als gevolg van het nieuwe distributiemodel.

Zoals eerder bekend gemaakt heeft Tulip een octrooi-inbreukprocedure bij de District Rechtbank in de staat Delaware (USA) aanhangig gemaakt tegen Dell Computer Corporation (Dell). In vervolg hierop is op 14 december 2000 de dagvaarding tegen Dell uitgebracht. Het octrooi betreft PCs die gebaseerd zijn op een moederbord en een riser card die computerfabrikanten in staat stellen op specifieke manieren zowel PCI als ISA cards aan te sluiten. Door middel van de rechtzaak in de USA tracht Tulip een toereikende schadevergoeding te verkrijgen voor de inbreuk die Dell, naar het oordeel van Tulip, sinds 1997 op het octrooi van Tulip maakt. Licentievergoedingen voor het gebruik van dergelijke octrooien bedragen gewoonlijk tussen één en vijf procent van de gerelateerde omzet, in dit geval volgens Tulip meer dan $ 17,0 miljard, maar kunnen in sommige gevallen ook hoger zijn.

Ten aanzien van het resultaat dient opgemerkt te worden dat een mogelijke herwaardering van de belastinglatentie en de waardering van de claim op Dell niet zijn opgenomen.

De financiële herstructurering van de onderneming wordt afgerond met een versterking van het eigen vermogen door de omzetting van schulden. Hierover is overeenstemming bereikt met Koninklijke Begemann Groep N.V. en NMB Heller N.V. voor de onderhandse plaatsing van 60 miljoen aandelen tegen een uitgiftekoers van Euro0,455 per aandeel. De onderhandse plaatsing wordt - na overleg met Euronext Amsterdam - geëffectueerd in twee gedeelten, te weten een eerste tranche van 45 miljoen aandelen, die naar verwachting deze week worden uitgegeven, en een tweede tranche van 15 miljoen aandelen, die worden uitgegeven nadat een daartoe noodzakelijke statutenwijziging tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal is geëffectueerd. Het plaatsingsbericht zal zo spoedig mogelijk worden uitgebracht, waarbij toelating tot de notering voor de nieuw uitgegeven aandelen bij Euronext Amsterdam zal worden aangevraagd. Het totaal aantal geplaatste aandelen bedraagt alsdan 101.159.042. Een en ander zal naar verwachting eind mei-begin juni zijn afgerond. Hierdoor zal het eigen vermogen stijgen van negatief Euro 8,8 miljoen naar positief Euro 18,4 miljoen. De solvabiliteit van de onderneming komt daarmee uit op 30%.

Vooruitzichten

Tulip heeft een aantal strategische beslissingen genomen voor 2001. Mobile computing en telecommunicatieproducten zijn markten met een hoog groeipotentieel. 2L International is overgenomen om in deze markten snel te penetreren. Meer acquisities worden overwogen. Het nieuwe distributiemodel stelt Tulip bovendien in staat flexibel in te spelen op de behoefte van de markt naar snelle en directe levering van klantspecifieke pc-s en servers. Tulip verwacht dan ook in 2001 opnieuw een positief resultaat te boeken.

Tulip Computers (Tulip) is een internationale IT leverancier die servers, deskbound computers, notebooks en communicatieproducten integreert in totaaloplossingen voor de zakelijke IT gebruiker. De aandelen Tulip worden verhandeld op de Effectenbeurs van Euronext sinds 1984.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Tulip Computers N.V.
Marloes Withagen
Postbus 150
3800 AD Amersfoort
Nederland
Tel: + 31 - (0)33 - 45.49.482
Fax: +31 - (0)33- 45.49.499
E-mail (press@tulip.com)
Internet www.tulip.com

Tulip Computers N.V.
Tulip Computers N.V. (Tulip), opgericht in 1979, is een onafhankelijke, Europese marktgeoriënteerde organisatie die sinds 1984 genoteerd is aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext. Tulip richt zich, via partners, op de professionele markt in Europa en dan met name op geselecteerde marktsegmenten. De wensen en behoeften van de eindgebruikers vormen voor Tulip de basis voor het aanbieden van efficiënte oplossingen op maat. Tulip ontwikkelt PC's, servers, notebooks, wireless netwerken alsmede andere communicatieproducten en combineert die met diensten tot maatwerk.

Tulip's kernactiviteiten zijn de ontwikkeling, marketing en verkoop van professionele computer producten. De Tulip Vision Line® desktops en servers bieden een solide basis voor huidige en toekomstige applicaties.

Topline staat voor een complete range notebooks die variëren van entry-level, mid-end, high-end tot Mini en 'ultra slim'. Topline wordt gedistribueerd door een groot aantal resellers en dealers in de Benelux.

De merken Dynalink en Conceptronic omvatten een complete range datacommunicatie apparatuur, PC-Cards, Connectivity producten, Video/graphics producten en Mac communicatie apparatuur.

Tulip is eigenaar van het merk Commodore.

Daarnaast biedt Tulip services vanuit het Tulip Computers Service Center, alsmede een gevarieerd opleidingsprogramma middels dochteronderneming NewLevelB.V. te Hedel. Om in te spelen op de toenemende vraag naar software, support en dienstverlening werkt Tulip Computers samen met een aantal partners.

Naast het hoofdkantoor in Amersfoort heeft Tulip verkooporganisaties in Nederland, Verenigd Koninkrijk, België, Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Deze organisaties zijn verantwoordelijk voor de marketing, verkoop, distributie en after-sales service in hun thuismarkt. Daarnaast heeft Tulip ruim 40 distributeurs in de overige Europese landen, Afrika en het Midden-Oosten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...